Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae a demisionat din funcție

Vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae a demisionat din funcție

Un articol de: B1 TV - 10 Sep 2015, 16:23
Vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae a demisionat din funcție Foto: evz.ro Eveniment
Vicepreședintele ANAF Romeo-Florin Nicolae, care a fost pus sub control judiciar de procurorii  DNA Ploiești, miercuri seară, pentru trafic de influență, a demisionat din funcție, scrie Agerpres.

''Subsemnatul Romeo Nicolae Florin, numit prin decizia (...) în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, coordonator al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, având în vedere contextul implicării mele într-o cauză penală de competența Direcției Naționale Anticorupție, înțeleg să-mi prezint demisia de onoare din această funcție'
', se arată în documentul transmis de Romeo Nicolae premierului Victor Ponta.

''Vă asigur, dl prim-ministru, de neimplicarea mea în săvârșirea de fapte penale și de faptul că mi-am depus întreaga energie în construcția și operaționalizarea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, structură în care cred și voi crede până la capăt. Mulțumindu-vă pentru ocazia pe care mi-ați acordat-o de a fi învestit în această demnitate, vă asigur, dl prim-ministru, de respectul meu''
, precizează Romeo Nicolae.

Romeo-Florin Nicolae este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere. (Detalii AICI)

Vicepreședintele ANAF, Nicolae Romeo-Florin, a fost pus sub control judiciar, miercuri sear[, de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență. Totodată, anchetatorii i-au interzis exercitarea funcţiei, pentru cel puţin 60 de zile.