Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit cu trei condamnați pentru corupție, care contestă modul de constituire a completurilor de judecată

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit cu trei condamnați pentru corupție, care contestă modul de constituire a completurilor de judecată

Un articol de: B1.ro - 14 Feb 2019, 16:33
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a discutat joi cu mai multe persoane care contestă modul de constituire a completurilor de judecată. Printre ei, Adrian Severin, Adrian Toni Neacșu și Jean Paul Andrei, toţi condamnaţi definitiv, şi reprezentantul Luju, publicație apropiată PSD.

Aceștia au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională în legătură cu modul de alcătuire a completurilor de judecători, nu doar la Curtea Supremă, ci și la nivelul celorlalte instanţe, civile și penale. 

”Petiţionarii, care au depus şi memorii la sediul instituţiei, au solicitat Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu constituţionalitatea constituirii completurilor de judecată, atât la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cât şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti, civile sau penale. Argumentele solicitanţilor au fost invocate din perspectiva considerentelor reţinute de către Curtea Constituţională a României în Decizia 685/2018. Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a solicitat petenţilor să depună precizări scrise cu privire la cele relatate şi a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor analiza petiţiile înaintate de cei prezenţi, cât şi alte memorii adresate pe aceeaşi temă, şi se va lua o decizie care va fi comunicată”, se arată în comunicat.

Totul în contextul în care Guvernul Dăncilă pregătește o Ordonanță de Urgență care le va permite condamnaților definitiv să poată contesta sentințele date în perioada 2014-2018 de completurile de 5 judecători ale Curții Supreme.

Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influență. A executat aproximativ 1 an si 2 luni.

Toni Neacșu a fost avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea. El a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era acuzat că, în perioada în care a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a încasat nejustificat salariu și diurna în valoare de aproape 67.000 de lei.

Aurel Jean Andrei a fost condamnat definitiv în dosarul ”Mazare” la doi ani de închisoare cu suspendare "pentru comiterea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni".
 

Citeşte mai multe despre:   victor ciorbea,   avocatul poporului
 
 
 
Loading...