Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ciorbea, ironic, după ce a plecat în concediu în plin scandal legat de OUG pe Legile Justiției: 'În urmă cu mai bine de 60 de ani, părinţii mei s-au înţeles cu părinţii celor care conduc Coaliţia să se dea o OUG'

Victor Ciorbea, ironic, după ce a plecat în concediu în plin scandal legat de OUG pe Legile Justiției: 'În urmă cu mai bine de 60 de ani, părinţii mei s-au înţeles cu părinţii celor care conduc Coaliţia să se dea o OUG'

Un articol de: B1.ro - 19 Oct 2018, 22:16
Victor Ciorbea, ironic, după ce a plecat în concediu în plin scandal legat de OUG pe Legile Justiției: 'În urmă cu mai bine de 60 de ani, părinţii mei s-au înţeles cu părinţii celor care conduc Coaliţia să se dea o OUG' FOTO Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, susține că toate sesizările primite de instituția pe care o conduce sunt analizate, deși el este plecat în concediu. 

"Am dat în lucru absolut tot. Totul este în lucru. Se solicită şi punct de vedere de la ministrul Justiţiei, de la Guvern pe toate aspectele arătate şi în cât timp ar urma să fie pusă în aplicare şi cum nu se blochează activitatea Ministerului Public. Toate sunt date în lucru. S-au făcut adrese oficiale etc”, a declarat Ciorbea pentru Realitatea TV. 

Avocatul Poporului se află în Statele Unite, de unde a transmis un mesaj ironic în contextul în care și-a început concediul în plin scandal legat de Ordonanța de Urgență care modifică Legile Justiției. 

”Sunt la Miami, la fiică, la ginere, la nepoţi. Întâmplarea face, dacă pot să o iau şi mai pe glumă - deşi vă daţi seama că, dacă ştiam ce se întâmplă, mai bine fugeam nu ştiu unde - aş putea să o iau în felul următor: în urmă cu mai bine de 60 de ani, părinţii mei s-au înţeles cu părinţii celor care conduc Coaliţia să se dea o ordonanţă de urgenţă exact înainte cu câteva zile înainte de aniversarea mea şi mai ales de aniversarea nepoţelului celui mai mare, care face trei anişori.

Aproape în fiecare an încercăm să fim împreună. Lucrul acesta se ştia de luni de zile. Am anunţat în instituţie, am anunţat peste tot, biletele de avion s-au cumpărat, serviciile hoteliere la fel, la data de 2 septembrie. Instituţia lucrează şi lucrează exact în sensul ăsta. Nu doarme nimeni, nu stă. Se lucrează şi în funcţie de rezultatul analizei se ia o decizie", a mai spus Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului a anunțat joi că şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, care nu poate însă sesiza Curtea Constituţională a României.

Recent, Senatul i-a făcut o bucurie lui Ciorbea: a decis că poate cumula indemnizația și pensia specială, cât vreme se află în timpul mandatului. Astfel, Victor Ciorbea ar urma să obţină o pensie egală cu suma dintre actuala indemnizaţie de 19.950 de lei pe lună şi pensia specială, adică 16.000 de lei. În total, 35.950 de lei pe lună.
 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ciorbea,   SUA