Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta: Deciziile lui Dragnea sunt dictate de interese din afara României. Ce înțelegeri sau obligații are el față de Viktor Orban ar trebui să ne spună SRI și SIE

Victor Ponta: Deciziile lui Dragnea sunt dictate de interese din afara României. Ce înțelegeri sau obligații are el față de Viktor Orban ar trebui să ne spună SRI și SIE

Un articol de: B1 TV - 27 Oct 2018, 14:53
Victor Ponta: Deciziile lui Dragnea sunt dictate de interese din afara României. Ce înțelegeri sau obligații are el față de Viktor Orban ar trebui să ne spună SRI și SIE Eveniment

Victor Ponta face dezvăluiri despre presiunile pe care le pune Liviu Dragnea pe voturile din Camera Deputaţilor. Fostul premier a explicat cum s-a dat votul pe legea care prevede ca toate asociațiile și fundațiile trebuie să depună documente privind finanțarea la ANAF, cu exceptia celor aparținând minorităților naționale și de ce a ţinut şeful PSD ca legea să treacă în forma dorită de el.

Victor Ponta susţine că deputaţii au fost pur şi simplu forţaţi să voteze legea combaterii spălării banilor în forma dorită de Liviu Dragnea. Adică să fie exceptate ong-urile care aparţin cetăţenilor minorităţilor naţionale.

”I-am întrebat miercuri la Camera Deputaților pe câțiva dintre foștii mei colegi deputați PSD (mai ales pe cei din Ardeal) dacă știu ce votează și de ce: au ridicat din umeri, au lăsat ochii în jos și au spus că «Nu, dar e Dragnea în sală și ne cere să votăm»!!!, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Mai mult, spune Victor Ponta, iniţial legea a căzut, dar s-a reluat votul şi până la urmă a fost aşa cum şi-a dorit şeful PSD.

”Legea care prevede că toate asociațiile și fundațiile trebuie să depună documente privind finantarea la ANAF «cu excepția celor aparținând minorităților naționale» a căzut la vot / după care liderul Grupului PSD (un băiat din Ardeal - din Bistrița) a cerut neregulamentar repetarea votului și au mai «găsit» încă 7 deputați PSD ca să treacă acestă lege!!!! Deputații ProRomânia au votat împotrivă; la fel și ceilalti din Opoziție; chiar și deputații UDMR s-au abținut înțelegând că este o lege greșită care îi expune inutil în ochii majorității românești”, a mai scris Ponta. 

Iar potrivit fostului premier începe să se întrevadă o legătură foarte strânsă între Viktor Orban, premierul Ungariei, şi Dragnea. Pentru că exact în aceste zile de la Budapesta au fost aprobate finanţări de nu mai puţin de 8 milioane de euro pentru etnicii maghiari din Transilvania. Pentru care ONG-urile deţinute de aceştia nu trebuie să dea nicio explicaţie, conform noii legi. Oficial banii vin pentru finanţarea programelor şi investiţiilor de importanţă naţională din Transilvania.

Odată puse cap la cap aceste informaţii, spune fostul premier Victor Ponta, ar trebui să aflăm şi ce interese îl conduc pe Liviu Dragnea.

”Putem înțelege că Liviu Dragnea nu avea nicio treabă cu interesele PSD sau UDMR. Ca și la Legea offshore deciziile lui sunt dictate de interese din afara României! Ce înțelegeri sau obligații are el față de Viktor Orban ar trebui să ne spună SRI și SIE. Acum înțelegeți de ce Dragnea atacă și a luat la ținta și Serviciile?!?”, a mai scris Victor Ponta pe Facebook. 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Liviu Dragnea