Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta, despre decizia Universității București privind plagiatul său: „Este una politică, a unei comisii ad-hoc făcută special pentru mine”

Victor Ponta, despre decizia Universității București privind plagiatul său: „Este una politică, a unei comisii ad-hoc făcută special pentru mine”

Un articol de: - 20 Iul 2012, 12:54
Victor Ponta, despre decizia Universității București privind plagiatul său: „Este una politică, a unei comisii ad-hoc făcută special pentru mine” Eveniment

Premierul Victor Ponta nu recunoaște decizia Comisiei de etică a Universității București, care a hotărât că teza sa de doctorat este un plagiat.

Astfel, acesta spune că decizia este una „politică”, iar comisia este una „ad-hoc”, făcută special pentru această situație, informează Mediafax.

„Potrivit Legii educaţiei fãcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine", a spus Victor Ponta.

Comisa de etică a Universității București a stabilit, vineri, că teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat, anunță B1 TV. În aceste condiții, rectorul Universității București poate propune retragerea titlului de doctor pentru Victor Ponta, însă membrii Comisiei de etică au precizat că acest lucru se poate realiza doar cu acordul Ministerului Educației, care a dat și avizul în momentul emiterii diplomei de doctorand.

Potrivit deciziei Universității București, Victor Ponta a plagiat nu mai puțin de 115 pagini din teza sa de doctorat. Îndrumătorul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta a fost fostul premier Adrian Năstase, astăzi aflat în pușcărie pentru fapte de corupție.

Vezi AICI mai multe detalii despre decizia Universității.


 

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   decizie,   plagiat,   teza de doctorat