Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta publică un document exploziv: OUG privind înființarea fondurilor suverane, neconstituțională

Victor Ponta publică un document exploziv: OUG privind înființarea fondurilor suverane, neconstituțională

Un articol de: B1.ro - 16 Noi 2018, 13:46
Victor Ponta publică un document exploziv: OUG privind înființarea fondurilor suverane, neconstituțională Eveniment

Victor Ponta iese la atac după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare. Ministerul Justiției a explicat, într-un document oficial, că Ordonanța este neconstituțională, susține Ponta. Săgeţi au fost îndreptate şi către Liviu Dragnea, acuzat că este doar un instigator care şi-a pus semnătura pe ordonanţă, subinând astfel economia naţională.  

Victor Ponta este revoltat după ce Guvernul a adoptat OUG pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Însuși ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat într-un document oficial că Ordonanța este neconstituțională, susține Ponta.

„ACUZ! Rechizitoriul împotriva celor vinovați de constituirea Fondului Suveran de Investiții (cel mai mare jaf din avuția României din ultimii 100 de ani) trebuie să înceapă de azi! Și azi vă prezint primele dovezi - documentul oficial prezentat ieri 15 Noiembrie Guvernului de către Ministerul Justiției în care se arată că Ordonanța este NECONSTITUȚIONALĂ!”, a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Nici liderul PSD, Liviu Dragnea nu a rămas netaxat.

”Fac precizarea că Liviu Dragnea nu a semnat nicăieri - este doar un instigator/ cei băgați în față și care și-au pus semnătura pe această ordonanță (din prostie, lăcomie sau lașitate) sunt vinovați de subminarea economiei naționale, trădare, abuz în serviciu și vor petrece mulți ani în fața justiției!”, a mai scris Ponta. 

Totodată fostul premier a enumerat obiectivele contrare intereselor strategice ale României care se vor realiza prin fondul Suveran înființat de Guvern.

”Conducerea privată a Fondului este numită pe 9 ani de Dragnea (cu semnătura lui Teodorovici) fără niciun criteriu profesional sau de integritate - doar "teldrumiști" credincioși. (..) 4. În plus față de administrarea Companiilor se vor mai da direct de la Bugetul de Stat 9 miliarde de RON pentru cheltuieli de înființare (adică o sumă cu care se puteau face 8 spitale regionale sau autostrada Comarnic - Brașov)”, a concluzionat Victor Ponta

Victor Ponta publică un document exploziv: OUG privind înființarea fondurilor suverane, neconstituțională

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta