Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta: Ediția din 2017 a Festivalului George Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu!

Victor Ponta: Ediția din 2017 a Festivalului George Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu!

Un articol de: - 05 Sep 2015, 21:08
Victor Ponta: Ediția din 2017 a Festivalului George Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu! Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Victor Ponta a transmis sâmbătă, printr-un mesaj postat pe Facebook, că este de părere că, ediția din 2017 a Festivalului Enescu va continua să crească în valoare și prestigiu.
Totodată, premierul i-a felicitat pe directorul artistic al Festivalului, Ioan Holender, și pe ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu "pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat".

"În primul rând sincere felicitări artiștilor, publicului și organizatorilor pentru faptul evident că și ediția din 2015 se dovedește un mare succes și un brand cultural inestimabil pentru București și România. În calitate de principal sponsor al Festivalului (circa 6 milioane euro pentru această Ediție / deținător al sălilor de concert) Guvernul a fost consultat de fiecare dată cu privire la deciziile strategice", a notat prim-ministrul.

Referitor la următoare ediție a festivalului, Ponta a precizat că a avut zilele trecute o discuție "extrem de pozitivă" cu Holender și Vulpescu, în cadrul căreia a luat "un angajament ferm privind continuarea sprijinului financiar, efectuarea unor lucrări radicale la Sala Palatului și implicarea logistică".

Victor Ponta a amintit și de anunțul prifind retragerea lui Ioan Holender din funcția de diorector al Festivalului, precizând că această decizie a fost luată înainte de Ediția din 2013.

”Doar pentru realitatea istorică îmi amintesc faptul că decizia Dlui. Ioan Holender de a se retrage din funcția de Director Artistic al Festivalului a fost luată înainte de Ediția din 2013. L-am rugat atunci insistent să accepte amânarea acestei dorințe până în 2015 și am promis sprijinul material și logistic al Guvernului pentru reușita acesteia; a acceptat acest lucru, l-a anunțat de pe scenă în ultima seară și îi mulțumesc sincer că s-a ținut de cuvânt. Mă bucur că și noi am onorat obligațiile asumate și iată-ne în 2015 cu rezultatele așteptate”, a mai notat premierul.

”Pot să vă asigur că până la finalul acestei Ediții, Dl. Ioan Holender și Dl. Ionuț Vulpescu vor anunța public cine va fi viitorul Președinte de Onoare, cine va fi Director Artistic și modul în care se vor împărți responsabilitățile. Am decis ca anunțul oficial să fie făcut (așa cum e normal) de cei doi împreună, înaintea ultimului concert. Așa că nu pot eu să vă dezvălui numele. Pot doar să îi asigur pe toți oamenii de cultură că persoanele alese îmbină ideal prestigiul internațional cu valoarea școlii muzicale românești”, a mai anunțat Ponta.

”Toți veți avea o surpriză plăcută, sunt sigur, iar Ediția din 2017 va continua să crească în valoare și prestigiu! Eu îi felicit în avans pe Dl. Holender și Dl. Vulpescu pentru întreaga implicare și deciziile înțelepte pe care le-au luat!”, a adăugat premierul.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta