Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta, mesaj de Sf. Parascheva: O zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune

Victor Ponta, mesaj de Sf. Parascheva: O zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune

Un articol de: - 14 Oct 2015, 15:41
Victor Ponta, mesaj de Sf. Parascheva: O zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune Foto: gandul.info Eveniment

Victor Ponta a postat, miercuri, un mesaj pe pagina sa de Facebook în care le ura "la mulți ani celorcare își sărbătoresc onomastica".

"La mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica și o zi frumoasă tuturor românilor care își întăresc astăzi credința prin pelerinaj și rugăciune!

Mă bucur că putem sărbători Sfânta Cuvioasă Parascheva, protectoarea Moldovei, având certitudinea că în momentele dificile suntem alături de prietenii noștri de peste Prut și îi ajutăm să rămână alături de România pe drumul pro-european.

O credință puternică îndeamnă întotdeauna la acțiune și vitalitate, la unitate și solidaritate - iar aici cred că stau cele mai mari resurse spirituale ale poporului român!", a scris premierul.

În fiecare an, in preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, orașul Iași devine timp de câteva zile cel mai mare centru de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. De aceea moaștele Sfintei Parascheva, numită în popor și Sfânta Vineri, considerată a fi de credincioșii ortodocși ocrotitoarea Moldovei, sunt scoase în curtea mitropolitană pentru a putea fi cinstite de pelerini.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   premier,   Stiri Iasi