Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta, modificări la Codul Rutier: Cel care merge la o nuntă şi bea un pahar de vin nu va fi sancţionat

Victor Ponta, modificări la Codul Rutier: Cel care merge la o nuntă şi bea un pahar de vin nu va fi sancţionat

Un articol de: - 07 Oct 2013, 10:54
Victor Ponta, modificări la Codul Rutier: Cel care merge la o nuntă şi bea un pahar de vin nu va fi sancţionat Eveniment

Premierul Victor Ponta a anunțat luni dimineață că proiectul noului cod rutier a suferit unele modificări, una dintre ele fiind limita legală de alcoolemie în sânge.

Astfel, primul ministru a precizat că o valoare mi mică de o,2 mg/l nu constituie contravenție, între 0,2 – 0,5 mg/l este contravenție, iar o alcoolemie de 0,5% mg/l va fi infracțiune.

În prezent, în România se consideră infracțiune când conținutul de alcool depășește 0.8 mg/l în sânge.

„Până la 0,2 (miligrame alcool pur în aerul expirat - n.r.) nu e nici măcar contravenţie. 0,2 înseamnă un pahar de bere sau... Dar de la 0,5 în sus - nu 0,8 - să fie infracţiune, exact cum se întâmplă în toată Europa - până la 0,2 vorbesc de omul obişnuit care se duce la o nuntă şi gustă la un pahar de vin, nu e nici măcar contravenţie. Dar de la 0,2 la 0,5 e contravenţie, se suspendă permisul, iar de la 0,5 e infracţiune", a anunţat Ponta.

De asemenea, potrivit noului cod rutier, cel care a comis un accident mortal nu va mai conduce până nu se termină procesul.

„Legat de propunerea ca cei care au amenzi și nu le plătesc în 30 de zile să se suspende permisul până la plata amenzii, am găsit o soluție cu un cont unic și poliția nu poate suspenda permisul decât dacă verifică după cele 30 de zile că în acel cont unic nu s-a plătit amenda”, a mai spus Ponta.

Ponta anunta modificari la Codul rutier
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta