Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victor Ponta, vizită oficială în Iordania: "Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum - agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea"

Victor Ponta, vizită oficială în Iordania: "Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum - agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea"

Un articol de: - 02 Oct 2015, 16:09
Victor Ponta, vizită oficială în Iordania: "Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum - agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea" Eveniment

Premierul Victor Ponta începe sâmbătă într-o vizită oficială în Iordania. Obiectivul vizitei este de a reconfirma nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi pe linie de securitate între cele două ţări, şi de a identifica  cele mai bune căi pentru aducerea cooperării economice și sectoriale la nivelul acestora.

"În perioada 3-4 octombrie 2015 va avea loc vizita oficială în Regatul Haşemit al Iordaniei a primului-ministru al României, domnul Victor Ponta, la invitaţia primului-ministru Dr. Abdallah Ensour. Vor fi abordate în mod special domeniile de interes comun precum: agricultura, energia, IT&C, turismul, sănătatea, inclusiv posibilităţile de realizare a unei mai bune conectări a mediilor de afaceri din cele două ţări", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Guvernului României.

În cadrul vizitei, primul-ministru al României va fi primit de MS Regele Abdullah al II-lea,  va avea o întâlnire cu omologul său iordanian, întrevederi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Iordaniei, precum şi cu un grup de oameni de afaceri irakieni  ale căror companii operează în Iordania si Irak.

 Primul-ministru va fi însoţit de miniştrii afacerilor externe, economiei, comerţului şi turismului, agriculturii şi dezvoltării rurale, sănătăţii,  şi de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne,  responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă.

"Cu prilejul vizitei, primul-ministru român va proceda şi  la un schimb de opinii  cu oficialii iordanieni pe tema evoluţiilor în plan internaţional şi regional. Având în vedere impactul asupra Iordaniei a crizei refugiaților sirieni, România va acorda un ajutor umanitar de urgență acestei ţări în cuantum de 1 milion de lei", se mai arată în comunicat.
 

Citeşte mai multe despre:   Iordania,   vizita oficiala,   Victor Ponta