Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Victoraş Micula lovește din nou: ”Prințișorul Frutti Fresh” ar fi participat la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date ale MAI / Complici i-au fost patru agenți din Oradea

Victoraş Micula lovește din nou: ”Prințișorul Frutti Fresh” ar fi participat la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date ale MAI / Complici i-au fost patru agenți din Oradea

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Oct 2020, 11:42
Victoraş Micula lovește din nou: ”Prințișorul Frutti Fresh” ar fi participat la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date ale MAI / Complici i-au fost patru agenți din Oradea Eveniment

Victor Micula Jr. este din nou în centrul unui scandal de proporții. Fiul patronului de la European Drinks a fost pus sub urmărire penală de Parchetul Bihor, alături de patru polițiști din Oradea, potrivit G4media. Acesta este acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și avea acces la bazele de date Ministerului Afacerilor Interne (MAI).


 

Victoraș Micula, dosar penal pentru că a imbrăcat ilegal haina de polițist 

Potrivit Parchetului Tribunalului Bihor, citat de g4media, în noiembrie 2018, Victoraș Micula le-ar fi atras atenția unor polițiști că un rival s-a urcat la volan după ce a băut. Împreună au plecat în căutarea șoferului turmentat, l-au găsit, iar la percheziționarea corporală a acestuia ar fi participat și Victoraș Micula, îmbrăcat în polițist, cu cagulă pe față.

În noaptea de 16/17 noiembrie 2018, agentul de poliție Vaida Ovidiu, cu ocazia întreprinderii unei acțiuni polițienești de constatare în flagrant a unei posibile infracțiuni săvârșite de o persoană de sex masculin (conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau altor substanțe), i-a oferit lui Micula Victor spre purtare geaca sa de serviciu, cu culoare verde fosforescentă, avea pe braț emblema ”Poliția Română”, precum și o cagulă, pentru ca acesta din urmă să nu fie recunoscut de persoana reclamată și să i se creeze astfel aparența că este polițist”, transmite Parchetul.

Distracția beizadelei nu s-a oprit aici. Victoraș Micula a participat toată noaptea la acțiuni ale poliției, fiind el însuși îmbrăcat în agent, evident, cu permisiunea polițistului Vaida Ovidiu. 

Victoraș Micula avea acces și la bazele de date ale MAI 

Mai mult de atât, Victoraș Micula avea acces la cheremul său la bazele de date ale Ministerului de Interne. Tot în 2018, de această dată în porimăvară, tânărul de bani gata a șicanat în trafic un alt conducător auto și l-a urmărit până într-o benzinărie, unde victima s-a refugiat. Micula Jr. a început atunci să-i lovească mașina fără a ține seamă de oamenii din jur sau de camerele de filmat.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

Șoferul Opelului ar fi sunat la 112 ca să reclame agresiunea. Aflând asta, Victoraș Micula a apelat la un prieten polițist și au plecat împreună să îl caute pe șoferul Opelului, noaptea prin oraș. Cum nu l-au mai găsit, Victoraș Micula a mers la sediul Poliției unde i s-a permis accesul în zona restricționată a Biroului Supravegheri Video și a accesat ilegal bazele de date ale MAI pentru a căuta informații despre șoferul Opelului.

Suspecta Ile Camelia, agent șef adjunct de poliție în cadrul Poliției Municipiului Oradea – Biroul Ordine Publică, în noaptea de 28/29.03.2018, la solicitarea numitului Victor Micula, în intervalul orar 2:54 – 2:59, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, aflându-se de serviciu în incinta Poliției Municipiului Oradea – Biroul Supravegheri Video, împreună cu Micula Victor, într-o zonă în care accesul este restricționat publicului, folosind userul și parola proprie, a accesat nelegal, cu depășirea limitelor autorizării, mai multe baze de date (în condițiile în care accesul la aceste date este restricționat, sens în care se stabilește un user și parolă individuală, ce este acordată anumitor funcționari din cadrul Poliției, de autoritatea competentă la nivel național), și anume Evidența Auto, Evidență Persoane, respectiv Evidență Pașapoarte, toate trei gestionate de MAI, scopul verificărilor nefiind unul în interes de serviciu, ci pentru a-i transmite persoanei solicitante (Victor Micula – n.r.) datele persoanale care sunt confidențiale ale unei persoane de sex masculin, cu care solicitantul avusese anterior un incident în trafic.

Ulterior, în aceeași noapte, în intervalul orar 3:01 – 3:43, subofițerul de poliție Ile Camelia i-a facilitat lui Victor Micula accesul direct la aceste baze de date mai sus menționate, în sensul că i-a făcut instructajul cu privire la folosirea corectă a acestora, după care, Micula Victor a accesat și interogat singur aceste baze de date, de pe userul și parola lui Ile Camelia, scopul umărit fiind acela de a afla datele personale ale unor persoane cunoscute lui sau ale unor persoane publice”, se arată în răspunul Parchetului Bihor către G4media.ro.

Între altele, Victoraș Micula a căutat în bazele MAI și datele cântăreței de muzică populară Vlăduța Lupău.

Prin urmare, Parchetul Tribunalului Bihor a început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula, dar și a agenților de poliție Camelia Ile, Ovidiu Vaida, Alin Zanca și Claudiu Rengle.

 


 

”Prințișorul Frutti Fresh” surprins în ipostaze tensionate alături de poliţie

 

 


Victoraș Micula s-a remarcat și în timpul stării de urgență.  Dacă la începutul crizei a urcat preţul spirtului şi încerca să vândă un tratament neverificat pentru COVID-19, ulterior a reintrat în vizorul poliţiei pentru încălcarea legii privind deplasarea în timp de stare de urgenţă.

Oamenii legii l-au surprins în maşină alături de președintele unui fond de vânătoare pe care-l administrează, și alți doi apropiați. Deplasarea acestora nu era însă în condiţiile prevăzute de lege.

Cei patru bărbați au încercat să le explice oamenilor legii că au auzit un foc de armă pe domeniul de vânătoare, astfel că se grăbeau în căutarea unui posibil braconier.  

Finalul întânirii cu poliţia s-a lăsat cu câte 5.000 de lei amendă pentru fiecare deoarece au încălcat Ordonanța Militară 3.

 

Iată spumosul schimb de replici:

Micula Jr:  Deci, domnul polițist, să înțeleg că ne-ați oprit, pe noi, pe mine, care sunt vicepreședintele (asociației de vânătoare, n.r.) ca să nu pot ajunge la branconier, da? Sunteți prieten cu braconierii de pe fondul celălalt…

Polițist:  Branconier…

Micula Jr: Domnul președinte, e adevărat?

Președinte asociație vânătoare: Nu știu, stai că nu știu despre ce e vorba…

Polițist: Branconier sau ce, cum ai zis…

Micula Jr: BRA-CO-NIER…

Polițist: Bran-co-nier…

Micula Jr: Bun, asta o s-ajungă la televizor, nu-i o problemă…

Polițist: Bran-co-nier... Da’ cum ați zis?

Micula Jr: BRA-CO-NIER… Nu vă mai bateți joc de mine, că nici eu nu-mi bat joc de dumneavoastră…


 

Citeşte mai multe despre:   Victoras Micula,   politisti,   Stiri Bihor,   dosar penal