Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Videanu, în fața instanței: Nu am avut niciun fel de discuţie cu Bica. Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam

Videanu, în fața instanței: Nu am avut niciun fel de discuţie cu Bica. Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam

Un articol de: - 15 Oct 2015, 22:02
Videanu, în fața instanței: Nu am avut niciun fel de discuţie cu Bica. Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam Eveniment

Fostul ministru Adriean Videanu a fost audiat la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Bica 2. Este vorba despre dosarul în care Videanu ar fi intervenit pe lângă Alina Bica astfel încât să fie favorizat într-un dosar care era pe rol la DIICOT și să fie ridicat sechestul impus asupra firmei sale.

Fostul ministru a spus în fața judecătorilor că nu a avut niciun fel de relație de cu fosta șefă DIICOT, iar decizia acesteia de a ridica sechestrul pe cele 80 de acţiuni pe care le transferase copiilor nu l-a surprins, întrucât făcuse toate demersurile în acest sens.

"Nu puteam fi complicele la abuz a unei persoane pe care nu o cunoşteam şi cu care nu aveam nicio relaţie. În perioada decembrie 2008 - 2 septembrie 2010, am văzut-o în Guvern. De atunci nu am mai văzut-o vreodată până la acest proces. O vedeam doar acolo şi strict în scop profesional. Nu am avut niciun fel de discuţie cu ea. Când în dosarul DIICOT mi s-a spus că s-a pus sechestru pe bunurile mele am făcut o singură cerere. S-a pus în septembrie şi am făcut cerere în octombrie (2013, n.r.)", a declarat Videanu, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că a făcut contestație și că nu mai era acţionar la firma Titan Mar.

"Proprietarul acţiunilor la purtător este cel care face dovada la adunarea acţionarilor că deţine respectivele acţiuni. Ele au devenit din nominative la purtător din iulie 2012. Ele au fost până în 20 august 2013 în posesia noastră, iar apoi le-am transmis copiilor noştri Andrei şi Diana Videanu", a spus fostul ministru.

Acesta a mai spus că a aflat de ridicarea sechestrului când a primit ordonanţa, semnată de Alina Bica, aşa cum erau de altfel semnate "cam toate comunicările" în dosarul Romgaz, instrumentat de DIICOT.

"Nu am luat legătura nici direct, nici indirect cu Alina Bica şi nu mi s-a părut nici ciudată decizia ei, în contextul în care an făcut toate demersurile pentru ridicarea acelui sechestru", a mai spus Videanu.

Citeşte mai multe despre:   ICCJ,   audiente,   sechestru