Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment INUNDAȚIILE au făcut RAVAGII: Sudul judeţului Alba, afectat de o VIITURĂ. Zeci de persoane, suprinse de ape în locuințe și mașini (VIDEO)

INUNDAȚIILE au făcut RAVAGII: Sudul judeţului Alba, afectat de o VIITURĂ. Zeci de persoane, suprinse de ape în locuințe și mașini (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 01 Iun 2019, 23:12
INUNDAȚIILE au făcut RAVAGII: Sudul judeţului Alba, afectat de o VIITURĂ. Zeci de persoane, suprinse de ape în locuințe și mașini (VIDEO) Sursă foto: Pixabay.com Eveniment

Fenomenele meteo extreme continuă să facă ravagii în România. Sudul judeţului Alba a fost afectat sâmbătă de o viitură, fiind salvate 22 de persoane surprinse în locuinţe sau în autoturisme.

"În zona de Sud a judeţului Alba s-a format o viitură din cauza scurgerilor de pe versanţi care a afectat localităţile Sebeşel, Câlnic, Pianu de Sus, Săliştea şi Răchita. 

Pentru adoptarea măsurilor de protecţie de către populaţia din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert. Mai multe persoane au fost surprinse de viitură fiind salvate de către echipajele ISU şi autorităţile locale. De asemenea, apa a inundat gospodăriile cetăţenilor. Pompierii depun eforturi susţinute pentru evacuarea apei şi deblocarea canalelor de scurgere a apei", a anunțat ISU Alba, potrivit news.ro.

În prezent, nivelul apelor este în scădere în toate cele 4 localităţi.

În Pianu de Sus au fost salvate 11 persoane şi nu mai sunt alte apeluri la 112 prin care se solicită sprijin.
La Sebeşel au fost salvate cele 4 persoane suprinse de viitură în mașină şi sunt în desfăşurare acţiuni de intervenţie pentru identificarea altor persoane aflate în nevoie.

În localitatea  Răchita au fost salvate 3 persoane - două gravide și un minor.
La Săliştea au fost salvate 3 persoane şi sunt in desfăşurare acţiuni de intervenţie pentru identificarea altor persoane care au nevoie de ajutor.

Totodată, sunt apeluri la 112 privind formarea unei viituri in localitatea Câlnic.

La nivelul tuturor localităţlor afectate se desfăşoară acţiuni de intervenţie pentru evacuarea apei din gospodării.

Aproape 100 de pompieri din judeţele Braşov, Cluj, Hunedoara, Sibiu şi Mureş au fost trimişi în sprijinul salvatorilor din Alba.S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Alba