Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii (VIDEO)

Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii (VIDEO)

Un articol de: - 30 Iul 2016, 10:35
Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii (VIDEO) Foto: Facebook Eveniment

Vreme extremă în Alba, unde zeci de gospodării, drumuri și terenuri agricole din comuna Cergău au fost grav afectate de inundații. Primarul comunei spune că nu a mai văzut aşa ceva din 1970 încoace. În urma viiturii, apa a ajuns dintr-o vale până pe drum. Localnicii sunt disperaţi după acest dezastru venit la final de iulie.
Ruperea de nori a provocat dezastrul iar oamenii au văzut cum agoniseala de o viaţă este luată de ape. Primarul din comuna Cergău a fost luat şi el prin surprindere.

"Acum se retrag apele. Au fost inundate mai multe culturi agricole, dar apa a ajuns și la animale. Din gospodăria noastră au murit zece puișori. Din anul 1970 eu nu am mai văzut așa să curgă apa. A venit de pe dealuri, în urma unei viituri. A fost ceva, vă spun, dezastru" a spus Lenuța Aldea, primar Cergău.

În urmă cu două săptămâni alte 5 localităţi din Alba au fost afectate de ploi, iar cantitatea de precipitaţii a ajuns chiar şi la 80 de litri pe metru pătrat. Astfel, oamenii din 3 dintre localităţi au rămas fără curent electric.

"Au fost două subsoluri inundate in localitatea Abrud, a fost drumul principal drumul national pe o lungime de aproximativ 200 de metri a fost inundat din cauza colmatării unui podeț au fost 125 curți și un subsol inundat în localitatea Şon, au fost două subsoluri inundate în localitatea Şipot au fost două anexe gospădăreşti o pasiune pe o suprafaţă dce aproximativ 3 hectare şi un subsol o casă de locuit inundată " a spus un reprezentat ISU.

Cristian Câmpean, purtător de cuvânt ISU Alba, a intervenit telefonic pentru B1TV și dat mai multe detalii. "În cursul zilei de ieri, între orele 15-17, au fost înregistrate precipitații puternice care au provocat inundarea a 20 de gospodării din comuna Cergău, drumul comunal și mai multe subsoluri. Nu a fost nevoite de evacuarea persoanelor din localitatea, fiind necesară doar evacuarea apei din curți."

Viitură în Alba: Gospodării și drumuri inundate în urma ploilor puternice ce au făcut ravagii

Citeşte mai multe despre:   Alba