Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vîntu explică motivul vizitei pe care i-a făcut-o Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu pentru alegerile prezidențiale: "Îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice" (VIDEO)

Vîntu explică motivul vizitei pe care i-a făcut-o Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu pentru alegerile prezidențiale: "Îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice" (VIDEO)

Un articol de: - 01 Sep 2015, 13:18
Vîntu explică motivul vizitei pe care i-a făcut-o Geoană în 2009, înainte de confruntarea cu Băsescu pentru alegerile prezidențiale: "Îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice" (VIDEO) Eveniment

Sorin Ovidiu Vîntu povestește, într-o nouă postare pe contul său de Facebook, cum și-a derulat afacerile după Revoluție, dar și relația pe care a avut-o de-a lungul celor 25 de ani cu clasa politică.

Printre altele, a dezvăluit în premieră ce a căutat Mircea Geoană la el acasă înainte de alegerile prezidenţiale din 2009.

„În 2004, Năstase îmi voia capul cu tot dinadinsul. Nu a reușit să-l obțină. Au venit alegerile din 2004 și am scăpat de acest individ.  Culmea, mi-a fost bun prieten și înainte de 2002 și după ce a făcut închisoare. 2004, alegerile pentru președinția României. Evident, având o problemă personală cu Năstase, l-am sprijinit pe Traian Băsescu cu tot ce am putut, mai ales prin intermediul Realitatea TV. După alegeri, Băsescu m-a dezamăgit.

În 2007 am decis să-l susţin pe Mircea Geoană pentru a prelua funcția supremă în stat. În 2009 vin alegerile. Mircea Geoană îmi face una dintre vizitele obişnuite. De ce mă vizită? Simplu. Asistentă pe zonă economică i-o dădeam eu împreună cu un alt grup de tovarăşi. Un om oricât de deştept ar fi nu le ştie pe toate. Noi îi asigurăm pregătirea pe partea economică pentru discursurile publice şi mai ales pentru dezbaterea finală. Este inutil să mă contrazică. Asta este marele secret al vizitei lui Mircea Geoană din noaptea de dinaintea alegerilor. Domnia să venea aproape în fiecare zi pe la noi”, a povestit Vîntu.

Explicația lui Mircea Geoană este cu totul alta: „Ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV: aveam deja informaţii că echipa lui Traian Băsescu se află în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urmă să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a două zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigură un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam episodul d-lui Popă şi arestarea lui cu o zi înainte undeva în Asia. Dl. Băsescu a minţit că vizită mea avea legătură cu acest subiect”, spunea Geoană în 2010.

Vîntu: De ce m-a căutat Geoană în 2009? Îi ofeream consultanță economică
Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a avut o altă variantă. „Ce am căutat la domnul Vîntu cu o seară înainte de dezbaterea finală de la postul Realitatea TV: aveam deja informaţii că echipă lui Traian Băsescu se află în posesia întrebărilor pe care moderatorul trustului Realitatea urmă să le adreseze celor doi candidaţi în dezbaterea de a două zi. Şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron, care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigură un teren de joc egal între cei doi candidaţi. Nu cunoşteam episodul d-lui Popă şi arestarea lui cu o zi înainte undeva în Asia. Dl. Băsescu a minţit că vizită mea avea legătură cu acest subiect”, spunea Geoană în 2010.

Citeste mai mult: adev.ro/ntym71 

 

Citeşte mai multe despre:   Mircea Geoana,   Sorin Ovidiu Vintu,   sov,   alegeri prezidentiale,   Traian Basescu