Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Violatorul fetei cu retard mintal şi infectată cu HIV, lăsat liber la două săptămâni după comiterea faptei

Violatorul fetei cu retard mintal şi infectată cu HIV, lăsat liber la două săptămâni după comiterea faptei

Un articol de: - 10 Aug 2016, 23:04
Violatorul fetei cu retard mintal şi infectată cu HIV, lăsat liber la două săptămâni după comiterea faptei  Foto: dcnews.ro Eveniment

Nicolae Munteanu este bărbatul din Pitești care a violat o copilă care suferă nu doar de probleme psihice, ci este şi infectată cu HIV. Gestul inuman a avut loc la sfârşitul lunii iulie 2016, însă Magistraţii Tribunalului Argeş au decretat ca nefondată acţiunea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel care au contestat o decizie judecătorească de lăsare în libertate a bărbatului, potrivit adevarul.ro.

Copila este orfană de ambii părinţi şi are retard mental, fiind încadrată în grad de handicap şi se află în grija mătuşii sale.

Bărbatul de 52 de fost reţinut iniţial pentru 24 de ore. Judecătoria Câmpulung a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă. Decizia a fost contestată de anchetatori. A fost fixat un prim termen, pe 27 iulie, la Tribunalul Argeş, însă Nicolae Munteanu nu s-a prezentat în faţa magistraţilor. A urmat o amânare, iar pe 9 august judecătorii instanţei argeşene au respins ca nefondată contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung la decizia judecătoriei, considerând că individul poate fi cercetat în stare de libertate.

Acest lucru s-a întâmplat după ce avocatul lui Munteanu a marşat pe faptul că examinarea medico-legală care i s-a făcut copilei nu a identificat urme de violenţă, care să susţină ipoteza violului.

Actfel, violatorul se află acum în libertate.

„În urma unei anchete sociale efectuate de asistentul social al Primăriei Aninoasa, s-a ajuns la concluzia că cel mai bine pentru fată este să rămână în continuare în grija mătuşii, pentru că este bine îngrijită, are o relaţie foarte bună cu membrii familiei, având în vedere că de când s-a născut, a locuit în aceeaşi curte cu mătuşa, care s-a ocupat de creşterea şi educarea minorei, mai ales că are probleme delicate de sănătate.

Din punctul nostru de vedere, aşa cum am şi formult o sugestie, miniora ar trebui să meargă de urgenţă la consiliere psihologică, să fie securizată psihic. Deocamdată, este monitorizată de primărie, însă dacă violatorul este în continuare liber, este problema Poliţiei.”, a declarat, pentru Adevărul, Radu Dragomir, şeful Serviciului Asistenţă în Situaţii de Abuz, Neglijare, Trafic şi Marginalizare a Copilului din cadrul DGASPC Argeş.