Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Violențe în Piața Universității: Protestatarii au aruncat cu sticle și pietre în jandarmi. Cinci persoane au fost reținute

Violențe în Piața Universității: Protestatarii au aruncat cu sticle și pietre în jandarmi. Cinci persoane au fost reținute

galerie foto Un articol de: -
Eveniment
UPDATE 23:52:

Câteva zeci de manifestanți care refuzau să părăsească Bulevardul Magheru au fost scoși de jandarmi. Aceștia au intervenit în forță, reușind să prindă 30-40 de persoane. La intervenție au participat 60 de jandarmi echipați pentru situații de urgență.

UPDATE 23:15: Jandarmii i-au împins pe manifestanţi spre gura de metrou şi spre trotuarele de la Universitate, reuşind să elibereze Piaţa Universităţii. Cordonul de jandarmi a intervenit în forţă şi îi împinge pe protestatari către lateralele Pieţei Universităţii. Mai multe dube de jandarmi au ajuns în zonă, fiind pregătite să intervină. Unii manifestanţi au fost loviţi, iar alţii s-au regrupat în zona Teatrului Naţional şi în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură.

UPDATE 22:45:
Jandarmii au pătruns între protestatarii din Piața Universității, pentru a-i îndepărta de pe șosea. Oamenii aruncă cu garduri, sticle și pietre în forțele de ordine, spiritele s-au încins și strigă încontinuu „Nu plecăm acasă!”.

UPDATE 22:20:
Circulaţia este în continuare blocată de la rondul de la Universitate, unde sunt importante dispozitive de jandarmi, până la Sala Dalles.

UPDATE 22:00:
În Piața Universității au mai rămas doar o mie de protestatari, care sunt pașnici. Suporterii au acaparat atenția, ei fluturând steaguri și strigând lozinci despre fotbal.

Protestatarii aruncă cu pietre și sticle în jandarmi
Embed:


UPDATE 21:15:
Un cordon masiv de jandarmi a fost format între gura de metrou de la Teatrul Național și cea de la Universitate.

UPDATE 20:41:
În Piața Universității se scandează lozinci antiguvernamentale. Jandarmii nu vor interveni în forță atât timp cât cei prezenți sunt pașnici și civilizați, a declarat secretarul de stat Ioan Dascălu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

UPDATE 20:05:
Un manifestant a aruncat cu o fumigenă, însă această situaţie nu a generat tensiuni.

UPDATE 19:45:
Cinci manifestanți au fost reținuți în Piața Universității. Jandarmii au descoperit asupra lor arme albe și sticle incendiare. Aproximativ 2.500 de protestatari se află în centrul Capitalei.

Aproximativ 2000 de oameni au ocupat Piața Universității
Embed:


UPDATE 19:30:
Ioana Stancu, purtător de cuvânt Poliția Rutieră București, a declarat în cadrul emisiunii „Aktualitatea”, difuzată de B1 TV, că autocarele cu manifestanții veniți din provincie au ieșit din București pe trasee prestabilite, sub atenta supraveghere a polițiștilor.  De asemenea, aceasta a anunțat rutele ocolitoare pentru șoferii care ajung totuși în zona cu restricții: Bulevardul Pache Protopopescu-  Calea Moșilor- Obor, sau Cantermi-Pasajul Mărășești-Bulevardul Octavian Goga- Bulevardul Unirii-Piața Alba Iulia.

UPDATE 19:25:
Traficul rutier între Piața Victoriei și Piața Universității este blocat pe un sens. Manifestanții s-au îmbrâncit cu jandarmii, după ce prostatarii care au participat la mitingul USL au ajuns la Universitate.

UPDATE 19:07:
Peste 600 de suporteri din țară, ai echipelor Steaua, Dinamo, Craiova, Rapid, Timișoara, Cluj, dar și alte orașe s-au adunat în Piața Universității. Aceștia spun că se vor organiza într-o asociație la care să adere toate peluzele din România, pentru a-și exprima nemulțumirile. Ei spun că sunt apolitici și protestează pașnic cu banere pe care scrie „Legea 4 ați votat, libertatea ne-ați furat” sau mesaje care se referă la siguranța și drepturile cetățeanului.

Îmbrânceli în Piața Universității, între protestatari și jandarmi
Embed:


UPDATE 19:00:

Manifestanţii USL care au ajuns în Piaţa Universităţii au fost întâmpinaţi cu ostilitate de cei aflaţi deja la Universitate, jandarmii făcând un cordon între cele două tabere, pentru a evita ciocnirile.

UPDATE 18:45:
Spiritele s-au încins în centrul Capitalei. Bulevardul Magheru a fost complet blocat, după ce manifestanții au rupt cordoanele de jandarmi.

UPDATE 18:35:
Primarul Constanței, Radu Mazăre, a ajuns în Piața Universității. Bulevardul Magheru a fost blocat pe un sens de protestatarii care merg spre Piaţa Universităţii, pentru a se alătura manifestanţilor adunaţi aici încă de la ora 13.00, pentru a şaptea zi de protest.

Piața Universității: Manifestanții sau îmbrâncit și au blocat circulația
Embed:


UPDATE 18:33:

Suporteri ai  echipelor  de fotbal Steaua și Petrolul au ajuns la Universitate, în zona fântânii.

UPDATE 18:30:
Aproximativ 4.000 de oameni care au participat la mitingul USL s-au întors la autocare pentru a pleca spre case. Centrul Operațional din cadrul Ministerului de Interne a anunțat că Bulevardul Lascăr Catargiu din București este parțial blocat de manifestanți.

UPDATE 18:07
Câteva sute de manifestanți refuză să părăsească zona Pieței Victoriei. Poliția Rutieră face apel la șoferi să ocolească zona şi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri.

UPDATE 18:00
: În Piața Universității continuă să protesteze aproximativ 400 de persoane. O parte din participanții la mitingul USL anunță că s-ar putea îndrepta spre centrul Capitalei, în timp ce persoanele venite din teritoriu cu autocarele au plecat spre casă

UPDATE 17:55: Din ce în ce mai mulți simpatizați PNL și PSD pleacă din Piața Victoriei spre Arcul de Triumf, la îndemnul liderilor care au portavoce. Traficul rutier a fost reluat.

Traficul rutier în Piața Victoriei, perturbat de simpatizanții USL
Embed:


UPDATE 17:50

: Un grup de 30 de persoane s-a detașat de mulțime și afișează un comportament similar cu cel al vandalilor care s-au bătut cu jandarmii în Piața Universității.

Aproximativ 1.500 de manifestanți de la mitingul USL au mers în Piața Victoriei și au blocat zona.

Jandarmii ar putea interveni în forță pentru că protestatarii au încălcat protocolul semnat cu Primăria Căpitalei și au forțat cordoanele de jandarmi.

Piața Victoriei a fost blocată de manifestanții mitingului USL
Embed:


Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Florin Hulea, într-o intervenţie telefonică la emisiunea "Aktualitatea B1", difuzată de B1 TV. Acesta a precizat că organizatorul mitingului va fi scanționat.

În același timp, în Piața Universității protestează aproximativ 400 de oameni, care scandează lozinci antiguvernamentale.

Aproape 7.000 de manifestanți s-au adunat la Arcul de Triumf,  în ciuda faptului că liderii USL anunțaseră că sunt așteptați să sosească peste 10.000 de oameni. Circulația pe Bulevardul Kiseleff este întreruptă.


Citeşte mai multe despre:   protestatari,   PIata Victoriei,   blocat,   protocol
 
 
 
Loading...