Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Violeta Alexandru: „Am cerut Președintelui CNPP să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante”

Violeta Alexandru: „Am cerut Președintelui CNPP să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante”

Un articol de: Maria Zărnescu - 06 Oct 2020, 00:06
Violeta Alexandru: „Am cerut Președintelui CNPP să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante” FOTO: Facebook: Violeta Alexandru Eveniment

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat în cursul serii de luni, pe contul personal de Facebook că i-a cerut Președintelui Casei Naționale de Pensii să opereze schimbări la nivelul conducerii unităților neperformante. Mai mult decât atât, ministrul Muncii susține că personalul găsește „zeci de explicații”. 

Sunt un om care dă o șansă oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanță la Ministerul Muncii. Nu mă interesează să fiu simpatizată de angajați. Nu am prietenii. Vreau performanță.

Dacă jumătate dintre casele județene de pensii din țară reușesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient; mulți dintre acești colegi care au performat nici nu și-au pus problema să îmi prezinte greutățile, și-au văzut de treabă) și NU au restanțe în soluționarea dosarelor de pensii înseamnă că #sepoate.

Din respect pentru efortul acestor directori/colegi din casele performante care au muncit și, mai ales, pentru că nu mă interesează funcția cât mă interesează respectul pentru pensionari, voi lua decizii la finalul acestei săptămâni cu privire la directorii caselor care, în pofida insistențelor mele, au în continuare restanțe. Totuși, au trecut 8 luni de când am cerut să se rezolve lucrurile. În această perioadă, am cerut inclusiv să fie detașati oameni de la CNPP, să meargă directorii din aparatul central să ajute.

Dacă îi întrebi pe acești oameni de ce, găsesc zeci de explicații. Am depășit perioada acestor explicații. I-am sprijinit și încurajat să își rezolve parte din problemele cu care se confruntau tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astăzi, în ciuda acestor eforturi, nu se văd rezultatele.

Acum tragem linie.

Am cerut Președintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât dar totuși nu o să las pensionarii să aștepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanțe moștenite de la fosta conducere), Sector 1, Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Președinte CNPP propus de mine și schimbat când am căzut că nu vrea să facă performanță), Ilfov (un Director care m-a sfidat, pur și simplu în fața evidențelor), Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6, Vâlcea, Neamț, Hunedoara – Petroșani, Giurgiu, Gorj. Toate termenele de înțelegere au expirat pentru actualii directori. Cine nu poate face performanță în folosul cetățeanului, este mai bine să se retragă”, a anunțat Violeta Alexandru pe contul de Facebook.

 

Sunt un om care dă o șansă oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanță la Ministerul Muncii. Nu mă...DURERE IMENSĂ pentru Liviu Dragnea! CE a făcut Irina Tănase chiar de ziua lui

Publicată de Violeta Alexandru pe Luni, 5 octombrie 2020

 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   ministrul muncii