Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Violonistul Laurenţiu Dincă, singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră

Violonistul Laurenţiu Dincă, singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră

Un articol de: - 04 Sep 2015, 17:49
Violonistul Laurenţiu Dincă, singurul român din Filarmonica din Berlin: Mi-am îndeplinit visul ajungând la această orchestră Foto: palaumusica.cat Eveniment

Și-a îndeplinit visul odată ce a ajuns membru al Orchestrei Filarmonicii din Berlin. Violonistul Laurenţiu Dincă, singurul român din această orchestră, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre visul său împlinit.

Filarmonica din Berlin, sub bagheta dirijorului Sir Simon Rattle, a susținut joi primul concert la București, după 18 ani de absență, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, informează Mediafax.

"Eu am studiat în Bucureşti (...) şi revenind după atâţia ani e ca şi cum m-aş întoarce la locul unde am devenit muzician şi mi-am împlinit visul meu ajungând la această orchestră nemaipomenită. Cred că nu există niciun fel de muzician care nu-şi doreşte să cânte în această orchestră", a afirmat Laurenţiu Dincă.

Acesta a vorbit și despre motivele care l-au făcut să-și dorească atât de mult să facă parte din Orchestra Filarmonicii din Berlin.

"Specific la această Filarmonică este faptul că, pe 5 -10 metri, sunt cei mai buni muzicieni într-un singur loc. Nicăieri nu o să vezi atât de mulţi muzicieni într-un loc. Ne bucurăm foarte mult că am venit la Festivalul Enescu, mai ales că multă lume s-a străduit să găsească un termen (dată, n.r.) pentru a participa la acest Festival. N-a fost deloc uşor, pentru că Orchestra din Berlin este invitată peste tot, aşa că coordonarea este foarte dificilă, însă am reuşit", a mai spus muzicianul.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români participă la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu" - cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu, care a început duminică şi se desfăşoară până pe 20 septembrie.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti