Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorel Hrebenciuc, aproape de aflarea sentinţei: Judecătorii au respins reducerea pedepsei pentru recunoaşterea vinovăţiei

Viorel Hrebenciuc, aproape de aflarea sentinţei: Judecătorii au respins reducerea pedepsei pentru recunoaşterea vinovăţiei

Un articol de: - 21 Feb 2018, 11:04
Eveniment

Un alt dosar important de corupţie se aproape de final. Este vorba de procesul care a dus la finalul carierei politice pentru greul PSD Viorel Hrebenciuc ca urmare a scandalul privind retrocedarea a 43.000 de hectare de păduri, în valoarea de 300 de milioane de euro.

În acest dosar, pe lângă Viorel Hrebenciuc au mai fost trimişi în judecată şi fiul său, Andrei Hrebenciuc, fostul ministru Tudor Chiuariu şi fostul deputat Ioan Adam. 

În dosarul trimis în judecată în ianuarie 2015, Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor.

În același dosar, fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni), iar fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu este judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălarea banilor.

Atât Viorel Hrebenciuc cât şi fiul său au recunoscut acuzaţiile din dosar, dar judecătorii au respins acordarea unei reduceri de pedepse pentru recunoaşterea vinovăţiei.

Pe lângă aceşti politicieni, în dosar mai sunt judecaţi Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).
 

Citeşte mai multe despre:   Viorel Hrebenciuc,   sentinţă,   PSD
 
 
 
Loading...