Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorel Micula: Din păcate pentru ei, ROMATSA aparține statului român. Statul român este executat, nu ROMATSA. Este vorba de o sumă în jur de 200 de milioane de euro (VIDEO)
Exclusiv

Viorel Micula: Din păcate pentru ei, ROMATSA aparține statului român. Statul român este executat, nu ROMATSA. Este vorba de o sumă în jur de 200 de milioane de euro (VIDEO)

Un articol de: - 18 Sep 2015, 16:54
Viorel Micula: Din păcate pentru ei, ROMATSA aparține statului român. Statul român este executat, nu ROMATSA. Este vorba de o sumă în jur de 200 de milioane de euro (VIDEO) Foto: obiectiv.info Eveniment

Voriel Micula a vorbit vineri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”România, acum”, de pe B1 TV despre faptul că, împreună cu fratele său, Ioan, a pus proprie pe fondurile ROMATSA, în încercarea de a recupera o datorie de milioane de euro. Omul de afaceri a declarat că este vorba despre o sumă de aproximativ 200 de milioane de euro.

”Noi am făcut investiții importante în România. La momentul respectiv, când am fost atrași în zone defavorizate, într-un timp relativ scurt s-au anulat toate drepturile noastre, dar ni s-au menținut obligațiile. Nu am avut ce să facem, decât sa apelăm la organele României din acea perioadă. Problema este extrem de serioasă. Convenția de la Washingon este cea mai importantă pentru investiții. Această dispută a început în 2005 și s-a încheiat în 2013. Am negociat cu statul român ca să găsim o formă amiabilă”, a declarat Viorel Micula.

”Pe această cale, noi am făcut tot ce am putut ca să ne înțelegem cu oficialitățile din România. Nu ne-au dat banii. Este vorba în jur de 200 de milioane de euro. Am apleat prin avocații noștri internaționali și i-am întrebat cum putem să procedăm pentru a recupera acești bani. Ei au pornit executarea”, a mai spus omul de afaceri.

”Nu avem legătură cu ROMTSA, ne pare rău pentru ei. Eu nu cunosc nimic despre ROMATSA. Din păcate pentru ei, ROMATSA aparține statului român. Statul român este executat, nu ROMATSA. ROMATSA nu ar fi avut nicio problemă dacă statul român sau ministerul Finanțelor negociau cu noi”, a mai declarat Viorel Micula.

Viorel Micula: Statul român este executat, nu ROMATSA


Citeşte mai multe despre:   conturi,   Romatsa,   executare silita