Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorel și Andrei Hrebenciuc și-au recunoscut faptele în instanță în dosarul retrocedărilor abuzive

Viorel și Andrei Hrebenciuc și-au recunoscut faptele în instanță în dosarul retrocedărilor abuzive

Un articol de: - 12 Oct 2015, 11:18
Viorel și Andrei Hrebenciuc și-au recunoscut faptele în instanță în dosarul retrocedărilor abuzive Eveniment

Viorel și Andrei Hrebenciuc au recunoscut în fața Curții Supreme că sunt vinovați de faptele de care sunt acuzați în dosarul retrocedărilor abuzive, informează B1 TV.

Cei doi și-au recunoscut vina și în fața procurorilor DNA în faza de urmărire penală. Când s-a dispus trimiterea în judecată, Viorel Hrebenciuc a dorit să facă și un acord de recunoaștere cu procurorii pentru a se stabili o pedeapsă mai mică. El ar fi cerut 4 ani cu executare, dar procurorii au susținut că este prea puțin.

Ioan Adam și-a recunoscut și el faptele. Instanța urmează să decidă dacă persoanele care au recunoscut vor fi disjunse.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani.

Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Citeşte mai multe despre:   ICCJ