Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorica Dăncilă: România și-a luat angajamentul de a adera la zona euro până în 2024

Viorica Dăncilă: România și-a luat angajamentul de a adera la zona euro până în 2024

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 21:20
Viorica Dăncilă: România și-a luat angajamentul de a adera la zona euro până în 2024 Eveniment

Aderarea României la zona euro este un angajament luat de autorități pentru a fi îndeplint până în 2024, a anunțat premierul Viorica Dăncilă de la Bruxelles.

"România şi-a luat angajamentul de a adera la zona euro odată cu îndeplinirea condiţiilor, iar, recent, am setat un orizont temporal clar pentru acest obiectiv, anul 2024. La rândul meu, îmi asum că voi depune diligenţele necesare pentru a conduce ţara mea în această direcţie", a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Uniunii Europene, intitulată "Cores and Peripheries in Europe? A Europe NEXT Project", organizată de Institutul Aspen România la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE.

Aceasta a subliniat că "niciodată nu a ezitat să privească cu deschidere orice iniţiativă menită să aprofundeze cooperarea europeană".

"În acelaşi timp, ne aşteptăm şi ca fiecare iniţiativă să privească cu deschidere România. Avem autoritatea morală de a aborda acest subiect, cu atât mai mult cu cât eforturile noastre de a adera la Spaţiul Schengen nu au primit încă un răspuns de aproape 10 ani. Cu toate acestea, asigurăm cu succes securitatea unei extinse părţi externe a Uniunii Europene, contribuind activ la procesul de consolidare a instrumentarului de securitate în plan european", a mai declarat Dăncilă.

Această declarație vine înainte ca, miercuri, Viorica Dăncilă şi membrii Cabinetului să participe la reuniunea comună a Guvernului României şi a Comisiei Europene.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila