Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Nuclearelectrica

Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Nuclearelectrica

Un articol de: - 29 Mar 2018, 11:07
Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Nuclearelectrica Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Nuclearelectrica, în contextul în care, joi, Unitatea 2 a centralei s-a deconectat automat, aceasta fiind a doua avarie apărută în ultimele patru zile, informează surse citate HotNews. Potrivit surselor, Dăncilă a trimis încă de luni Corpul de Control pentru a face verificări. 

"Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de joi, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei", au transmis joi reprezentanții Nuclearelectrica.

Defecțiunea de joi vine după ce, pe 25 martie, Unitatea 1 a fost oprită controlat, din cauza unor probleme, pentru ca după câteva ore, puterea Unității 2 să fie redusă la 55% pentru înlocuirea unui rulment la motorul unei pompe de condensare. Reprezentanții Nuclearelectrica au precizat însă că nu există o legătură cauzală între cele două incidente. 

"Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la ŞEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii,  aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare", a mai transmis Nuclearelectrica

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Nuclearelectrica,   Stiri Cernavoda ,   Corpul de Control