Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul șef al UE pentru Brexit. Guvern: Acordul de retragere reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de ieșirea Marii Britanii din UE

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul șef al UE pentru Brexit. Guvern: Acordul de retragere reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de ieșirea Marii Britanii din UE

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2019, 23:39
Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu negociatorul șef al UE pentru Brexit. Guvern: Acordul de retragere reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de ieșirea Marii Britanii din UE Foto: gov.ro Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, în cadrul căreia s-a discutat, printre altele, despre ”definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare”, în contextul în care Parlamentul britanic a dat un vot negativ asupra Actorului de retragere a Marii Britanii din blocul comunitar, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Potrivit sursei citate, Dăncilă a ”subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare”, însă a precizat că ”Acordul de retragere reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit”.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Guvenrului: A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 14 martie, o întrevedere cu negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Cei doi oficiali au analizat cele mai recente evoluții înregistrate în procesul Brexit, marcate de rezultatul negativ al votului din Parlamentul britanic pe marginea Acordului de retragere. În acest context dificil, discuțiile s-au axat pe definirea strategiei Uniunii Europene în perioada următoare, fiind evidențiată posibilitatea prelungirii negocierilor în vederea evitării unei retrageri a Marii Britanii fără un acord.

Prim-ministrul României a arătat apreciere pentru activitatea negociatorului-șef și a exprimat speranța că eforturile acestuia se vor concretiza într-un deznodământ pozitiv al procesului Brexit.

Înaltul demnitar român a evidențiat sprijinul României pentru Acordul de retragere, care reprezintă cel mai bun instrument pentru limitarea impactului generat de procesul Brexit și garantarea certitudinii juridice pentru cetățenii europeni și pentru mediul de afaceri. Totodată, Prim-ministrul Viorica Dăncilă, a reconfirmat importanța menținerii unității UE27 în această etapă decisivă a procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea continuării pregătirilor la nivelul Uniunii Europene pentru orice posibil scenariu care s-ar putea concretiza în perioada următoare. În acest sens, a reliefat eforturile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene de a avansa adoptarea de o manieră accelerată a tuturor măsurilor de contingență, pentru a asigura pregătirea adecvată a Uniunii Europene la data retragerii.

În acest context, Prim-ministrul a precizat că obiectivul Uniunii rămâne în continuare evitarea unei retrageri dezordonate a Marii Britanii și fundamentarea unui parteneriat viitor între cele două părți având la bază valorile și interesele comune.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Michel Barnier_1,   UE,   Brexit