Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VIRALUL ZILEI! O problemă din Gazeta Matematică a stârnit ironia internauților: 'O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne' (FOTO)

VIRALUL ZILEI! O problemă din Gazeta Matematică a stârnit ironia internauților: 'O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne' (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 14 Mar 2019, 17:01
Eveniment

“O nulitate ridicată la putere tot nulitate rămâne” este explicația care a încins spiritele pe Facebook.  Textul aparține unei probleme intr-un supliment al revistei Gazeta Matematică, iar internauții au speculat exercițiul despre numerele nule și l-au asociat politicienilor.

Glumeți, utilizatorii rețelei de socializare au pus sub enunț fotografia Vioricări Dăncilă.

Profesorul Radu Gologan, preşedintele Societăţii de Matematică care editează Gazeta Matematică a declarat pentru Hotnews că  atunci când a aprobat pagina nu s-a gândit la conotații politice. 

„Eu o văd ca un citat universal valabil, adică orice om de pe acest glob pământesc, nu numai de la noi, care este nul într-un anumit domeniu, dacă este pus într-o poziţie de conducere tot nul rămâne. Dar ultima pagină cuprinde de fiecare dată o glumă legată de ceea ce învaţă elevii. De exemplu, elevii de clasa a V-a învaţă în perioada asta subiectul puterii de numere naturale şi de aceea a apărut această pagină. În niciun caz nu a apărut cu o conotaţie politică. Când am văzut propunerea redactorilor nu m-am gândit niciun moment la interpretarea care s-a dat apoi, şi nici ei nu s-au gândit”, a precizat, pentru HotNews.ro, profesorul Radu Gologan.

Ulterior, acesta a revenit cu un mesaj pe Facebook în care a cerut ca revista pentru copii să nu fie implicată în jocuri politice.

“Vă rog nu implicaţi Gazeta Matematică, o revistă pentru elevi, insinuând afirmaţii cu iz politic.

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila
 
 
 
Loading...