Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Virgil Musta: ''Noi suntem într-o presiune foarte mare la nivelul sectorului medical. Formele de boală care se prezintă în spital sunt mai severe'' (VIDEO)

Virgil Musta: ''Noi suntem într-o presiune foarte mare la nivelul sectorului medical. Formele de boală care se prezintă în spital sunt mai severe'' (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 08 Mar 2021, 22:56
Virgil Musta: ''Noi suntem într-o presiune foarte mare la nivelul sectorului medical. Formele de boală care se prezintă în spital sunt mai severe'' (VIDEO) foto: Facebook Eveniment

Medicul Virgil Musta a explicat, pentru B1 TV, că presiunea pusă pe sistemul medical este una foarte mare în acest momen, iar formele de boală sunt mai severe. 

''Noi suntem la nivelul sectorului medical într-o presiune foarte mare pentru că deja de câteva săptămâni numărul de cazuri a început să crească și secțiile de Terapie Intensivă din Timișoara lucrează la capacitate maximă. Celelalte spitale au câteva locuri libere care în momentul când un pacient pleacă la domiciliu, imediat este ocupat de altcineva care necesită internare în spital.

Este presiune mare pe sistemul de sănătate și trebuia făcut ceva tocmai ca să împiedicăm acest lanț de transmitere al infecției și să limităm posibile consecințe negative în caz că sistemul de sănătate colapsează. 

Formele de boală par mai severe sau cel puțin cele care se prezintă în spital sunt severe. Noi în ultimele săptămâni evaluăm între 50 și 100 de persoane zilnic în departamentul de evaluare a pacienților din comunitatea noastră.'', a explicat medicul pentru B1 TV. 

Medicul mai spune că mulți oameni se prezintă la spital cu saturația scăzută, având forme severe. Acesta atrage atenția asupra celor care se duc la spital după o saptămână sau două, iar de multe ori este prea târziu. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Municipiul Timișoara și alte patru localități au intrat în carantină

 Liviu Dragnea, ELIBERAT din închisoare? Vestea pe care o aștepta fostul șef al PSD

Municipiul Timișoara și patru localități din apropiere au intrat în carantină pentru două săptămâni. Decizia a fost luată în ședința de sâmbătă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, informează opiniatimisoarei.ro.

Alături de Timișoara vor fi plasate în carantină și localitățile Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița.

”După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor în cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că, începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, pe raza Municipiului Timișoara, Comunei Moșnița Nouă, Comunei Ghiroda, Comunei Giroc și Comunei Dumbrăvița din Județul Timiș - pentru o perioadă de 14 zile, se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menționată, sau doar o tranzitează. Aceste măsuri au ca scop prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un anunț făcut de reprezentanții Prefecturii Timiș. 

Carantinarea Timișoarei și a localităților din zona periurbană vine în contextul în care în Timișoara, rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 7,49 la mia de locuitori, în timp ce la nivelul întregului județ, rata de infectare este de 5,43 la mie, potrivit celei mai recente raportări a Grupului de Comnunicare Strategică.

Hotărârea a fost luată cu 30 de voturi ”pentru”, 4 ”împotrivă” și 4 abțineri. Primarul Dominic Fritz a fost unul dintre cei care au votat pentru intrarea în carantină a Timișoarei. Asta în condițiile în care, în ultimele zile, a existat un schimb de replici între acesta și președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pe tema carantinării orașului și a localităților din apropiere.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Musta