Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Virgil Popescu: Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva COVID și toate sunt din import. Românii să cumpere ce se produce în țară

Virgil Popescu: Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva COVID și toate sunt din import. Românii să cumpere ce se produce în țară

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Noi 2020, 15:58
Virgil Popescu: Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva COVID și toate sunt din import. Românii să cumpere ce se produce în țară Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că e dezamăgit de calitatea măștilor comercializate în România deoarece jumătate dintre ele nu protejează împotriva coronavirusului. El a precizat că Ministerul pe care îl conduce va emite un Ordin care să oblige comercianții să precizeze acest lucru pe ambalaj, în cazul produselor neconforme. Popescu a mai susținut că toate măștile neconforme sunt din import și i-a îndemnat pe români să cumpere doar măști produse la noi în țară, căci acestea sunt acreditate și protejează împotriva virusului.

 

Virgil Popescu: Sunt dezamăgit de calitatea măştilor. Jumătate din ele nu protejează împotriva COVID-19

 

Ministrul Virgil Popescu a susținut că e dezamăgit de calitatea măștilor de pe piață, căci jumătate din ele nu protejează împotriva COVID-19. Liberalul a insistat că acest lucru trebuie să înceteze, căci nu e normal să fie comercializate măști care, de fapt, nu protejează populația. 

„Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a declarat ministrul Economiei, citat de Agerpres.

Virgil Popescu a mai afirmat că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a găsit numeroase nereguli în timpul controalelor și a dat amenzi de 18 milioane de lei tocmai pentru comercializarea de măști neconforme.

El le-a cerut retailerilor şi reţelelor de farmacii să comercializeze doar măștile conforme: „Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”.

 

Virgil Popescu îi îndeamnă pe români să cumpere doar măști produse în țară: Toate măştile neconforme sunt din import

 

Ministrul i-a îndemnat apoi pe români să cumpere doar măști produse în țara noastră deoarece sunt conforme, acreditate și cele mai bune.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

„Toate măştile neconforme sunt măşti din import. 

Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a mai spus Popescu, citat de Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   masti de protectie,   masti neconforme,   protectie anti-COVID