?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Cosma, noi acuzaţiile împotriva procurorilor DNA Prahova: "Onea şi Negulescu au devenit profesionişti în a măslui probele"

Vlad Cosma, noi acuzaţiile împotriva procurorilor DNA Prahova: "Onea şi Negulescu au devenit profesionişti în a măslui probele"

Un articol de: - 12 Feb 2018, 23:13
Eveniment

Fostul deputat Vlad Cosma a revenit luni cu noi acuzaţii împotriva procurorilor de la DNA Prahova, Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

"Domnul Onea era foarte speriat astăzi. Şeful DNA Ploieşti vine şi spune azi că eu am adus documentele, aşa este. Dumneavoastră m-aţi pus să le modific data. Onea s-a dat de gol. (...) Onea si Negulescu au devenit profesionişti în a măslui probele", a spus Cosma, luni seară, la Antena 3.

Fostul deputatat a arătat de asemenea că el poate să facă publică dovezi care să arate falsul făcut de DNA Prahova în "dosarul Tony Blair" în care au fost puşi sub acuzare Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

"Onea s-a dat de gol pentru că nu știe ce înregistrări mai sunt și nu știe cum să se apere. A fost în fața judecătorilor în care a spus că acele tabele și acele înscrisuri olografe au venit prin poștă. Azi, el spune că i le-am dat eu personal. Corect, i le-am dat după ce m-a pus să modific data. El s-a dat de gol și a confirmat înregistrarea mea. Onea mă cheamă săptămânal la DNA Ploiești. Au vrut să mă determine să refacă o declarație într-un dosar important, e dosarul Tony Blair. Pot să fac dovada cum a fost măsluit acest dosar la DNA Ploiești. (...) Le-am spus că nu mai sunt de acord și, de atunci, mă cheamă în fiecare săptămână. O să mă prezint de fiecare dată. Nu îmi e frică. Orice mi se va întâmpla, aceste lucruri vor ieși la iveală”, a declarat Vlad Cosma, luni seară, la Antena 3.

Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

În schimb, prucorurul-şef de la DNA Ploieşti susţine că nu a falsificat niciodată probe şi a respectat întotdeauna legea. El a spus că procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizaţi de persoane din anturajul lui Vlad Cosma că va urma un atac, ceea ce s-a şi întâmplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Victor Ponta
 
 
 
Loading...