Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă

Vlad Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă

Un articol de: Raluca Tindeche - 14 Apr 2021, 07:52
Vlad Voiculescu: Bucureștiul nu se carantinează de Paști. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul nu se carantinează de Paști în urma publicării în Monitorul Oficial a noilor criterii de carantinare a localităților. 

"Bucureștiul NU se carantineaza de Paști.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităților. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.

Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Se definește de asemenea carantinarea zonală.

Ca și până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Și nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paște la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunțate ale guvernului nu se schimbă", a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook, în noaptea de marţi spre miercuri. 

 

Andreea Moldovan a vorbit, marţi seară, la Digi 24, despre ordinul pe care l-a semnat referitor la modificarea criteriilor pentru instituirea carantinei: ”Nu este mai dur, este mai obiectiv, în sensul în care are nişte indicatori care pot să fie cuantificaţi, comparativ cu ordinul vechi unde erau nişte indicatori oarecum orientativi. (...) Carantina nu se decide, mai ales zonală, pe un singur criteriu (...) se referă şi la zonele metropolitane, ceea ce  este important că ne permite să vedem ce se întâmplă nunumai într-o localitate mai mică, ci într-o salbă de localităţi unde caracterul între aceste localităţi este important”.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Andreea Moldovan a precizat că ea personal nu l-a informat pe premierul Florin Cîţu în legătură cu modificarea acestor indicatori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susține că a aflat de ordinul de ministru al Sănătății, care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, din Monitorul Oficial. Acesta a precizat marți seara că respinge ideea ca Bucureștiul să intre în carantină. 

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, documentul fiind deja publicat în Monitorul Oficial. Pentru municipiile metropolitane cu peste 100.000 de locuitori se au în vedere şapte criterii, între care numărul de teste, rata de pozitivare, incidenţa, gradul de ocupare al paturilor, dar şi trendul în ultimele 14 zile.

Carantina zonală încetează în momentul în care rata de infectare scade sub 3 la mie.

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu