Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu, despre modificarea regulilor de înmormântare: "Nu se decide din pix. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare"

Vlad Voiculescu, despre modificarea regulilor de înmormântare: "Nu se decide din pix. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare"

Un articol de: Raluca Tindeche - 07 Apr 2021, 17:26
Vlad Voiculescu, despre modificarea regulilor de înmormântare: "Nu se decide din pix. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare"  Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat la Antena 3, că în acest moment sunt analizate riscurile privind modificarea regulilor de înmormântare a pacienților decedați de Covid-19. El a mai spus că există comisii de specialitate și trebuie ascultați toți specialiștii în această privință. 

"Schimbările se fac prin Ordin de ministrul al Sănătății, trebuie să ascultăm toți specialiștii, există comisii de specialitate. Nu e un lucru pe care să vreau eu să vrea cineva dintre decidenți să îl decidă din pix. E un lucru care merită 24 – 48 de ore de analiză. Nu este o reglementare nouă, e o reglementare care are un an de zile", a precizat Vlad Voiculescu, la Antena 3.

"Opiniile sunt în special focusate pe riscurile pe care trebuie să le evităm. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare, dar prioritățile sunt cele două: pe de-o parte să ținem cont de riscurile pe care și le asumă toți cei care participă la procesul de pregătire și înmormântare și pe de altă parte sigur să le dăm posibilitatea oamenilor să își ia rămas bun de la cei dragi.

Legat de solicitarea cultelor religioase pentru schimbare protocolului de înmormântare al bolnavilor de COVID-19, ministrul a spus că proiectul nu a fost blocat la Ministerul Sănătății, dar "se lucrează":

"Nu există așa ceva! Să fie un proiect blocat la Ministerul Sănătății. Se lucrează, vorbim despre o reglementare care e veche de un an de zile. Nu vorbim despre un proiect blocat", a declarat ministrul Sănătății, la Antena 3.

 

Raed Arafat: Regulile pentru înmormântare trebuie schimbate, să devină mai permisive

 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat, marți seară, la Antena 3, că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive, ”pentru ca lumea că poată să facă ritualul după obiceiuri”.

El a precizat că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora ”toată lumea” a fost de acord, inclusiv INSP, ca acest ritual ar trebui să fie mai permisiv, dar cu condiția respectării unor reguli sanitare.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

„Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat, potrivit G4Media.

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu