Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu, despre răspunderea angajatului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul "Victor Babeș", pentru a reporni ventilatoarele vitale pentru pacienți (VIDEO)

Vlad Voiculescu, despre răspunderea angajatului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul "Victor Babeș", pentru a reporni ventilatoarele vitale pentru pacienți (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 13 Apr 2021, 16:55
 Vlad Voiculescu, despre răspunderea angajatului care a refuzat să intre în TIR-ul ATI de la Spitalul "Victor Babeș", pentru a reporni ventilatoarele vitale pentru pacienți (VIDEO) Foto. Inquam Photos / George Călin Eveniment

Vlad Voiculescu a vorbit, marți, în timpul unei conferințe de presă, despre tragedia care s-a peterut luni, la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Întrebat despre obligație de a interveni în cazul unei situații de urgență a muncitorului care a refuzat să intre în Unitatea Mobilă unde ventilatoarele de oxigen se opriseră, Ministrul Sănătății a explicat că cel mai probabil nu. 

"Nu am văzut contractul, după cunoștința mea, răspunsul este mai de grabă nu. Înțelegerea mea este că venise mai degrabă pentru a rezolva o problemă punctuală, dar lucrul acesta va fi clarificat de anchetă", a spus Ministrul Sănătății. 

Monica Althamer, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a explicat că angajatul fusese chemat pentru că aparatura afișa o eroare și că a fost afectat emoțional de incidentul în urma căruia și-au pierdut viața trei paciente. 

"Inclusiv domnul care era reprezentatul firme este un om cu sentimente. Să așteptăm să stabilească poliția dacă are sau nu vreo vină, omul venise pentru o eroare afișată de aparatură, s-a întâmplat să fie acolo, nu are pregătire medicală, sa vedem în ce măsură putea sa facă mai mult decât a făcut. L-am văzut ieri, era acolo, n u era într-o stare extraordinară, nimeni nu era", a spus Monica Althamer.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Reamintim că, luni seară, trei pacienți COVID au murit din cauza unei defecțiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la spitalul ”Victor Babeş”. Un tehnician se afla la fața locului în momentul în care ventilatoarele vitale pentru oxigenarea pacienților s-a oprit, însă a refuzat să intre în Unitatea Mobilă, unde erau pacienții COVID, chiar dacă i-a fost oferit echipament de protecție complet. 

Cinci pacienţi au fost transferaţi: unul a ajuns într-o altă secție a spitalului, iar ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca, a transmis Ministerul Sănătății.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

 

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu,   monica althamer,   Spitalul Victor Babes,   pana de oxigen