Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu, după demiterea managerului interimar al Spitalului Matei Balș: „A fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate”

Vlad Voiculescu, după demiterea managerului interimar al Spitalului Matei Balș: „A fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate”

Un articol de: Raluca Tindeche - 22 Feb 2021, 23:44
Vlad Voiculescu, după demiterea managerului interimar al Spitalului Matei Balș: „A fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Managerul interimar al Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală, Maria Nițescu, a fost demis. Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat, pe Facebook, că „astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult”.

Ministrul sănătății a spus că „pasarea responsabilității către alții” nu este tolerată.

„Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor și a personalului medical mai ușoară, mai puțin birocratică, mai cu sens – este pur și simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care muncește pe rupte sunt alți 10-20-30… cine mai știe câți… care au o singura grijă: pasarea responsabilității către alții – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

''E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îți asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou așa… dacă vrem ca țara asta să nu eșueze lamentabil în doar câțiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real și ne privește pe toți. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare.'', se mai arată în postare. 

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a demis-o luni, 22 februarie, pe Maria Niţescu, manager interimar al Institutului Matei Balș din Bucureşti.

Potrivit comunicatului, ministrul Vlad Voiculescu a luat decizia de a demite managerul interimar al unității medicale din cauza ”multiplelor disfuncționalități” legate de gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V în ziua incendiului din 29 ianuarie și transferați ulterior la alte spitale din Capitală.

Cătălin Apostolescu, noul manager interimar al Spitalului Matei Balș, a precizat, pentru Libertatea, că este surprins de decizie.

„Recent am aflat și eu. Decizia m-a surprins, a fost luată în această seară. Dorim să facem spitalul să funcționeze și să mențină aceleași criterii de performanță ca și până acum”, a afirmat Cătălin Apostolescu pentru Libertatea.

 Cine este bărbatul de 68 de ani, din Onești, care a sechestrat și apoi a ucis doi muncitori, pe balconul locuinței sale. Criminalul a sunat chiar el la 112

 

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu