Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu: Până la începutul lunii aprilie, 1.3 milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID

Vlad Voiculescu: Până la începutul lunii aprilie, 1.3 milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID

Un articol de: Andrei Ștefan - 08 Ian 2021, 19:58
Vlad Voiculescu: Până la începutul lunii aprilie, 1.3 milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Potrivit ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, aproximativ 1,3 milioane de români vor fi deja vaccinați la începutul lunii aprilie.

 

Vlad Voiculescu: 1.3 milioane de români vaccinați anti-COVID la începutul lunii aprilie

 

Ministrul Sănătății a atras atenția asupra importanței vaccinării, menționând că în România campania de vaccinare a beneficiat d eun oarecare entuziasm, ținând cont de faptul că peste 90.000 de români au fost vaccinați până în prezent.

„Vaccinarea este singura noastră soluție pentru întoarcerea la normal. Este sigură și eficientă”, a precizat ministrul, menționând că stocul de vaccinuri anti-COVID este unul limitat și ar trebui să respectăm și să ”profităm” de etapele vaccinării.

„Avem un stoc limitat de vaccinuri. Numărul de persoane noi care vor vrea să se vaccineze va scădea, deoarece trebuie să administrăm și cea de-a doua doză”, a mai spus Voiculescu.

De asemenea, ministrul a precizat că va fi construită o echipă pentru combaterea dezinformării, prin care intenționează ”să răspundă în timp util teoriilor conspiraționiste”.

 

Peste 92.000 de români, vaccinați în prezent împotriva SARS-CoV-2

 Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate împotriva virusului COVID-19 un număr de 16.306 persoane, astfel că numărul angajaților din sistemul sanitar care a primit vaccinul împotriva COVID-19 a ajuns la 92.706. Dintre aceștia, 314 au avut reacții adverse.

În prezent, situația campaniei de vaccinare de pe teritoriul României este următoarea:

1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech în ultimele 24 de ore, prima administrare – 16.306.

2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare – 92.706.

3. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, în ultimele 24 de ore: 47 de reacții comune și minore, dintre care: 10 reacții de tip local; 37 reacții generale.

4. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie: 314, dintre care 311 reacții comune și minore - 129 reacții locale cu durere la locul injectării; 182 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

 

Persoanele ce dezvoltă reacții adverse în urma vaccinării pot fi despăgubite

 

Recent, Ministrul Sănătății a explicat ce se întâmplă cu pacienții care acuză reacții adverse, după imunizare.

„Trebuie spus că în fiecare centru există câte o cameră separată cu tot ceea ce este necesar pentru a se interveni. Există extrem de puţine cazuri, sigur pentru orice produs farmaceutic există această posibilitate teoretică, dar există în fiecare centru tot ceea ce trebuie pentru a se preveni orice agravare a oricărei reacţii adverse"

În ceea ce privește despăgubirea celor care ar putea avea de suferit de pe urma vaccinului, ministrul Sănătății a precizat că va reveni cu detalii. 

„Despre restul aspectelor, precum despăgubiri, cu siguranţă vom face publice aceste informaţii la timpul potrivit. Vă vom informa de îndată ce aceste informaţii vor fi cât se poate de clare. Vă vom informa de îndată ce o decizie va fi luată”, a mai transmis Vlad Voiculescu

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculescu,   Ministrul Sănătății,   campanie de vaccinare