Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vlad Voiculescu: ''Per total campania de vaccinare merge bine, dar sunt și probleme pe care le știm și nu ne putem face că nu există''

Vlad Voiculescu: ''Per total campania de vaccinare merge bine, dar sunt și probleme pe care le știm și nu ne putem face că nu există''

Un articol de: Raluca Tindeche - 27 Ian 2021, 16:39
Vlad Voiculescu: ''Per total campania de vaccinare merge bine, dar sunt și probleme pe care le știm și nu ne putem face că nu există'' Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că per total campania de vaccinare merge bine, dar sunt și anumite probleme care sunt cunoscute. 

''Ce vă spun eu și discutăm și intern, per total campania merge bine, avem peste 500.000 de persoane vaccinate. Pe lângă asta, sunt probleme pe care le știm și nu ne putem face că nu există. Sunt lucruri care trebuie tratate cu transparență și cu responsabilitate de care trebuie să de dovadă un Guvern, iar eu ca ministru al Sănătății nu vă pot spune că lucrurile merg perfect. Cifrele mari sunt în regulă, dar dincolo de asta sunt câteva  probleme și câteva vulnerabilități, vi le spun aici în mod transparent și vă spun ce facem ca să le abordăm. Este tipul de discuție pe care cred că ar trebui să o aibă orice reprezentant public care a preluat o responsabilitate și ar trebui să se achide de ea în mod transparent pentru oameni și împreună cu ei. 

Cei de la Ministerul Sănătății s-au implicat în cadrul activițăților Comitetului de Vaccinare și există discuții în fiecare zi. Lucrurile sunt cât se poate de transparente și colegiale așa încât să dcem lucrurile mai departe cât mai bine și mai transparent. 

Nu există nicio tensiune și nu a fost vorba niciodată o discuție, apropo de ceea ce a apărut în spațiul public, despre schimbarea domnului Gheorghiță. Domnul Gheorghiță este coordonatorul acelui comitet, face o treabă bună și îi urez să o facă în continuare.'', a precizat Vlad Voiculescu. 

 

1.353 de persoane posibil să fi sărit rândul la vaccinarea anti-COVID-19: Vlad Voiculescu. Vor exista și sancțiuni

 

„Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Cineva a sărit peste rând sau e o eroare de introducere a datelor. Acum avem mai puțin doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucrurile care vorbesc de inechități, de șanse diferite a unor categorii de popuație față de altele. Trebuie să-i protejăm pe vulnerabili.

Verificăm situația. Se fac echipe mixte de ocntrol de la Corpul de Control al ministrului și de la DSP-uri, pentru a vedea cum stau lucrurile la centrele de vaccinare. 

E clar că România acum, când în toată lumea sunt probleme cu dozele, nu poate fi un sat fără câini. E nevoie de sancțiuni și am vorbit cu premierul. E nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia e respectată. La nivelul centrului de vaccianre sunt medici coordonatori. Îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ce s-a stabilit. imediat vom putea vorbi de sacțiuni adoptate de Guvern”, a declarat Vlad Voiculescu.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Citeşte mai multe despre:   Vlad Voiculecu