Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Voiculescu, salvat de Ponta: Dosarul ICA, mutat de la Înalta Curte la Tribunalul București

Voiculescu, salvat de Ponta: Dosarul ICA, mutat de la Înalta Curte la Tribunalul București

Un articol de: - 29 Iun 2012, 12:35
Voiculescu, salvat de Ponta: Dosarul ICA, mutat de la Înalta Curte la Tribunalul București Foot: danvoiculescu.ro Eveniment

Dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost mutat vineri de la ÎCCJ la Tribunalul București, după ce avocatul lui Dan Voiculescu a cerut acest lucru, înmânându-le judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator.

Mutarea dosarului a fost posibilă datorită a doi paşi: demisia lui Dan Voiculescu din Senat (pentru a doua oară!) şi trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului.

Reînceperea judecării la o altă instanţă, plus un eventual recurs ulterior fac posibilă prescrierea faptelor, în timp ce Înalta Curte ajunsese într-un stadiu avansat, pronunțarea fiind posibilă la un termen apropiat.

Dan Voiculescu a anunțat, luni, că demisionează din calitatea de vicepreşedinte al Senatului, invocând faptul că i-a fost respins un proiect de lege privind dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală. A fost pentru a doua oară când Voiculescu a demisionat din Senat. În toamna anului 2007, Dan Voiculescu s-a retras din Parlament, acuzând lipsa de susținere a proiectelor sale referitoare la prelungirea contractelor chiriașilor din casele naționalizate, reducerea TVA-ului pentru produsele alimentare de bază, fondul de solidaritate pentru pensionari și neimpozitarea profitului reinvestit.

La două zile de la demisia lui Voiculescu, premierul Victor Ponta a luat o decizie fără precedent: trecerea Monitorului Oficial în subordinea Guvernului. Motivul invocat: "la nivelul regiei autonome Monitorul Oficial se manifestă disfuncționalități importante". Demisia lui Dan Voiculescu din funcţia de vicepreşedinte al Senatului a fost prima decizie publicată în Monitorul Oficial de la trecerea în subordinea Guvernului.

Avocatul lui Dan Voiculescu a cerut, vineri, instanţei supreme declinarea dosarului său privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare la Tribunalul Bucureşti, după ce le-a înmânat judecătorilor hotărârea publicată în Monitorul Oficial care atestă că Voiculescu nu mai este senator, potrivit Mediafax.

Astfel, dacă hotărârea Senatului de constatare a demisiei lui Voiculescu nu ar fi fost publicată în Monitorul Oficial până la termenul de vineri, acesta nu ar fi avut temeiul legal pentru a cere judecătorilor mutarea dosarului sau la o înstanță inferioară.

În dosarul ICA, Dan Voiculescu este acuzat de DNA că a cumpărat 3,6 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real.

Citeşte mai multe despre:   Dan Voiculescu,   ICCJ,   dosarul ica,   Tribunalul Bucuresti ,   demisie,   senator