Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment "Vorbește ca Dracula. ÎL ADOR!" Discursul lui Iohannis a stârnit reacții entuziaste în social media americană

"Vorbește ca Dracula. ÎL ADOR!" Discursul lui Iohannis a stârnit reacții entuziaste în social media americană

Un articol de: - 10 Iun 2017, 19:26
"Vorbește ca Dracula. ÎL ADOR!" Discursul lui Iohannis a stârnit reacții entuziaste în social media americană Eveniment

Transmisă în direct pe internet, conferința susținută vineri la Casa Albă de președinții român și american a fost urmărită cu mult interes. De români, pentru că a fost o premieră ca liderul statului să vorbească la Washington. De americani - pentru că Donald Trump nu mai suținuse o conferință de presă de 22 de zile și pentru că era prima după audierea fostului șef al FBI.

Așadar, pe Facebook (preferatul românilor) și Twitter (preferatul americanilor) au curs comentariile. Trecând peste postacii de serviciu, previzibili și de o parte și de cealaltă a Oceanului, reacțiile au fost favorabile lui Klaus Iohannis și statului român.

"Vorbește ca Dracula. Îl ador!", a fost reacția unei internaute din SUA imediat ce Iohhanis a luat cuvântul.

Asemenea ei, americanii au apreciat că liderul român vorbea în limba lor și vorbea bine. Nu numai gramatical, dar și din punct de vedere al consistenței și coerenței discursului.

Apreciată a fost și prestanța - la propriu - a președintelui Iohannis: "În sfârșit, cineva mai înalt ca Trump!" - a opinat un alt internaut pe Facebook.

Cele câteva zeci de twitter-uri, urmărite pe parcursul a 100 de minute, în care s-a pomenit numele lui Klaus Iohannis și/sau al României reprezintă cam 6% din numărul total, estima jurnalistul Călin Hera într-o analiză făcută pe blogul personal.

Nu au lipsit nici glumițele de genul "Cineva să-l întrebe pe Trump unde este România pe hartă", făcându-se aluzie la faptul că suntem o "țară mică cu un președinte mare".

Una peste alta, Iohannis a punctat, România a mai urcat în clasamente și chiar jurnaliștii români prezenți la Casa Albă au făcut impresie bună. Iar social media este plină de savoare, ca de obicei.    

 Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Casa Alba,   Klaus Iohannis,   SUA,   Twitter