Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vosganian: În România, dacă lași economia să moară ești patriot, dacă vrei să o ajuți ajungi să fii urmărit penal (VIDEO)

Vosganian: În România, dacă lași economia să moară ești patriot, dacă vrei să o ajuți ajungi să fii urmărit penal (VIDEO)

Un articol de: - 07 Oct 2013, 17:52
Vosganian: În România, dacă lași economia să moară ești patriot, dacă vrei să o ajuți ajungi să fii urmărit penal (VIDEO) Eveniment

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, luni, în plenul Senatului, la dezbaterea solicitării de urmărire penală că forul este jignit și dezinformat de procuror.

"Probabil, în România, dacă laşi o economie să moară, eşti patriot, dacă însă vrei să o ajuţi, iată în ce situaţie ajungi. În România după 1990 au dispărut numeroase industrii, de camioane, de automobile de teren, de tractoare, de mase plastice, de utilaj greu, de prelucrare a neferoaselor. A dispărut toată flota comercială a României, şi totuşi Parchetul nu a găsit niciodată nici măcar o singură persoană care a subminat economia naţională. Eu am luat o măsură care a ajutat supravieţuirea unei industrii şi astfel am devenit subminator", a afirmat Vosganian.

Totodată, ministrula precizat că Guvernul s-a lăudat că subminează economia națională.

"Complotul a fost la lumina zilei. Notele au fost aprobate în Guvern şi nu numai, au fost publicate pe site-ul Guvernului. Întâlnirile cu sindicatele şi patronatele au fost intens mediatizate, ba chiar Guvernul s-a lăudat că subminează economia naţională", a subliniat Vosganian.

În același timp, ministrul Economiei a susținut că în 2011 a solicitat personal să fie audiat în dosarul deschis în cazul celorlalte persoane implicate pentru a lămuri situația.

"Au trecut aproape doi ani de când m-am pus la dispoziţia justiţiei, dar nu m-a căutat nimeni (...) Suntem în faţa unei împrejurări în care un refererat al unui procuror dezinformează Senatul, îl dispreţuieşte, socotindu-l un fel de ghişeu producător sub dicteu automat de avize şi îl jigneşte în mod incalificabil, considerând că legile pe care le aprobă duc la apogeu demersuri ale unor grupuri infracţionale", a mai spus el.

Varujan Vosganian a ținut să își atenționeze colegii cu privire la efectul pe care l-ar avea aprobarea solicitării de începere a urmăririi penale.

"Rezulatul acestui vot ar putea să aibă drept consecinţă imediată compromiterea unei cariere de aproape un sfert de veac ce a avut printre priorităţile sale tocmai modernizarea şi susţinerea economiei naţionale", a declarat ministrul.

Vosganian: În România, dacă lași economia să moară ești patriot
Embed:

Citeşte mai multe despre:   urmarit penal