Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Votezi şi câştigi”: Alegătorii din Deva, îndemnaţi să încalce legea, printr-o tombolă suspectă (FOTO)

„Votezi şi câştigi”: Alegătorii din Deva, îndemnaţi să încalce legea, printr-o tombolă suspectă (FOTO)

Un articol de: - 27 Iul 2012, 15:28
„Votezi şi câştigi”: Alegătorii din Deva, îndemnaţi să încalce legea, printr-o tombolă suspectă (FOTO) Eveniment

Cu doar două zile înainte de referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, alegătorii din Deva sunt invitaţi să participe la o tombolă electorală pe cât de tentantă, pe atât de ilegală. Aceştia sunt invitaţi să pună ştampila de vot pe un bilet de concurs, în ciuda faptului că un astfel de act este în afara legii. 

Titlul pliantului este „CONCURS cu ocazia referendumului PENTRU DEMITEREA LUI BĂSESCU. VOTEZI ȘI CÂȘTIGI”. 

Alegătorii sunt îndemnaţi să urmeze „3 paşi simpli: 

1. Mergi la vot pe 29 iulie

2. Aplică ştampila VOTAT pe buletinul de vot şi pe talonul de concurs

3. Completezi datele personale şi le trimiţi pe adresa de mai jos” 


Talonul trebuie trimis apoi pe adresa unei organizaţii numite „ASOCIAŢIA pentru DEMOCRAŢIE Deva”.

Vezi AICI prin ce metode sunt chemaţi alegătorii la referendum

Marele premiu oferit este o Dacia Logan, însă lista premiilor conţine diverse alte lucruri, de la aparatură electrocasnică, la telefoane, iPad sau chiar sejururi. Lista completă a premiilor apare pe verso-ul talonului.   

Un cititor B1.ro ne-a trimis o fotografie cu acest pliant pe adresa de e-mail a redacţiei, site@b1tv.ro. Pe Internet circulă deja şi alte fotografii cu acest talon.


Pe pliant nu se specifică, însă, nimic în legătură cu data, ora sau locul în care va avea loc tragerea la sorţi.

Contactat de Evenimentul Zilei, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Hunedoara, judecătorul Constantin Chelcea a declarat că aplicarea ştampilei de vot pe orice alt document decât buletinul de vot contravine legii.

„Evident că nu se poate pune ştampila de vot, în mod legal, pe altceva decât pe buletinul de vot. O asemenea iniţiativă este nelegală. Este o încălcare a legislaţiei în vigoare, dar pentru sancţionarea unei asemenea nereguli, legea nu are prevederi exprese. Oricum, dacă vom primi o sesizare în acest sens, vom sesiza Poliţia, instituţia care trebuie să facă cercetările să aplice măsurile care se impun", a spus Chelcea.

La rândul său, preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat, pentru aceeaşi sursă, că va depune o plângere la BEJ.

„Nu mă mai surprinde nimic când vine vorba de ce sunt în stare să facă cei de la USL. Sper ca cetăţenii care sunt îndemnaţi să participe la referendum şi la tombola anunţată prin acele pliante să se gândească bine înainte, ca să nu ajungem mai târziu ca, în România, pensiile şi salariile să se câştige tot la tombolă"
, a spus Gligor.

Citeşte mai multe despre:   referendum,   concurs,   Stiri Deva