Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vrancea: Cutremur cu magnitudinea 3.1, marți, în jurul prânzului

Vrancea: Cutremur cu magnitudinea 3.1, marți, în jurul prânzului

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Noi 2020, 13:15
Vrancea: Cutremur cu magnitudinea 3.1, marți, în jurul prânzului Eveniment

Un cutremur cu magnitudinea 3.1 s-a produs, marți, aproape de  ora prânzului, în zona seismică Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora  11:42, la adâncimea de 136km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 72km E de Brasov, 87km NE de Ploiesti, 106km S de Bacau, 120km V de Galati, 121km V de Braila, 139km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 186km E de Sibiu, 187km SV de Iasi, 204km N de Ruse.

 

Cutremur de 3,9 grade, la începutul lunii noiembrie, în Vrancea

 

Cel mai recent seism puternic, s-a produs marți, 3 noiembrie, și a avut magnitudinea de 3,9. Acesta s-a produs la  la ora 11:14, în zona seismică Vrancea, la adâncimea de 116km.

 

Gheorghe Mărmureanu, despre cutremurele recente din România

 

Seria cutremurelor din ultimele ore nu trebuie să ne îngrijoreze, susţine seismologul Gheorghe Mărmureanu, care precizează că seismele nici măcar nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea. Un cutremur mare ar putea urma în România, atenționează specialistul.
„Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel de cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare”, spune Mărmureanu.

 Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Când ar putea veni marele cutremur în România

 

„Acesta vine, cel mai probabil, spun eu, în 2040 cu aproximaţie de un an. Acest mare cutremur face parte din seria de seisme din care fac parte şi cele din 1838 (magnitudine de 7,5) şi 1940 (magnitudine 7,4.). Vorbim de o ciclicitate aici. Sigur, au mai fost şi unele intermediare cum a fost cel din 1802 sau chiar şi cel din 1977. Ca să aveţi o imagine, trebuie să vă spun că la cutremurul din 1838 acceleraţiile au fost atât de mari încât în zona Prahova s-au format falii apreciabile. Practic, pământul s-a rupt pe alocuri din cauza violenţei seismului”, a precizat expertul.   

Citeşte mai multe despre:   cutremur