Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vrancea: Procurorii efectuează verificările privind referendumul cu biblia în mână

Vrancea: Procurorii efectuează verificările privind referendumul cu biblia în mână

Un articol de: - 15 Aug 2012, 16:26
Vrancea: Procurorii efectuează verificările privind referendumul cu biblia în mână Eveniment

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au demarat, miercuri, o serie de verificări în județul Vrancea, privind posibila fraudare a referendum-51130.html">referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, aceștia ducându-se la porțile oamenilor cu o declarație tip și cu o biblie.

Deși mulți s-au declarat mirați de faptul că procurorii i-au pus să jure cu mâna pe biblie că tot ceea ce spun este adevărat, corespondentul B1 TV a transmis că aceasta este procedura și dacă biblia ar lipsi din posesia procurorilor, atunci întreaga verificare poate fi anulată.

"Procurorii au cu ei și biblia, asta este procedura, în funcție de religia celor care răspund la aceste întrebări sunt și trei tipuri de jurământ. Dacă nu ar fi această biblie, aceasăa verificare ar putea fi declarată nulă. Este o procedură, un lucru firesc", a transmis corespondentul B1 TV.

Vrancea: Procurorii fac verificări cu biblia în mână
Embed:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție desfășoară miercuri audieri în comuna Suraia din județul Vrancea, în legătură cu referendum-51130.html">referendumul, existând suspiciuni că ar fi existat cazuri de vot multiplu.

Procurorii desfășoară acțiunile inclusiv la biserică, de Sfânta Maria. Se pare că aceștia ar fi întrerupt slujba, cu scopul de a lua oameni pentru anchetă.

Vezi AICI mai multe detalii despre verificările procurorilor DNA.

De altfel, aceasta nu este prima sesizare privind biblia folosită de procurori la verificări, marți, primarul comunei Bărăști, județul Olt, Virgil Gealapu, spunând că persoanele care au fost luate la întrebări au fost puse să jure cu mâna pe biblie.

Ieri, la ora 3, au sosit şi au zis că dacă putem să le aducem toţi membrii secţiilor de votare care au fost la 129 şi 128. Am zic că îi aducem că sunt oameni din comună. Am dat dispoziţie să aducă toţi oamenii la secţia de poliţie. (…) Au fost întrebaţi cum s-a petrecut referendum-51130.html">referendumul. Aveau şi Biblia pe masă şi puneau doamnele, că au fost şi doamne, să jure cu mâna pe Biblie că vor spune adevărul şi nu vor ascunde nimic. Procurorul le spunea să pună mâna pe Biblie, să jure”, a spus edilul, pentru România TV.

Citeşte mai multe despre:   Vrancea,   procurori,   verificari,   vot,   referendum,   Traian Basescu,   referendum