Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vom avea parte de o iarnă cumplită. Prognoza meteorologilor este una sumbră

Vom avea parte de o iarnă cumplită. Prognoza meteorologilor este una sumbră

Un articol de: B1.ro - 12 Noi 2018, 17:41
Vom avea parte de o iarnă cumplită. Prognoza meteorologilor este una sumbră Eveniment

Vom avea parte de o iarnă plină de fenomene meteorologice extreme, potrivit directorului executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu. 

Aceasta a explicat că ne aşteaptă temperaturi mai mari decât cele care ar trebui să fie la început de iarnă, potrivit Agerpres.

"Ţara noastră se va situa, cel puţin în următoarea lună - o lună şi jumătate la zona de confluenţă între doi factori care vor încerca să domine această regiune a Europei, respectiv furtunile dinspre Oceanul Atlantic şi Mediterană, care aduc temperaturi mai ridicate şi mai multă umezeală, şi zona de aer foarte rece asociată cu presiuni atmosferice ridicate, care va aduce la noi perioade mai secetoase şi temperaturi mai scăzute", a spus oficialul ANM.

În luna noiembrie, temperaturile vor fi mai mici cu 4-5 grade decât în luna trecută, dar vremea rămâne în general caldă, fiindcă nu vom avea parte de valori termice negative.

"În noiembrie, media maximelor nu va depăşi 20 de grade Celsius. A făcut-o deja în primele zile ale lunii. Tot în luna noiembrie se pot înregistra şi primele temperaturi maxime foarte scăzute, de sub minus 10 grade Celsius, mai ales spre sfârşitul acesteia", a spus directorul executiv al ANM.

Luna decembrie va aduce temperaturi negative, dar în acelaşi timp, vine cu mai puţine precipitaţii. 

În ceea ce priveşte luna ianuarie, aceasta va aduce cele mai scăzute temperaturi, dar şi două viscole puternice.

"Este luna cu recorduri de temperaturi minime, chiar dacă acestea s-au înregistrat foarte de demult, în 1942. Este o lună cu precipitaţii foarte reduse, cel puţin pe jumătatea de est a teritorului. 
Statistica ne arată că luna ianuarie are două viscole, luna februarie tot două viscole şi trebuie să fim atenţi şi la statistica de viscole din martie. De asemenea, să nu uităm că anul trecut am avut un viscol de proporţii şi în luna aprilie... Să lăsăm deschisă posibilitatea ca iarna să nu se încheie pe 28 februarie", a menţionat Florinela Georgescu. 
 

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   ANM