Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment METEO: ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii (VIDEO, FOTO)

METEO: ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii (VIDEO, FOTO)

Un articol de: - 23 Mar 2018, 13:34
METEO: ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii (VIDEO, FOTO) Eveniment

Vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de viscol pentru aproape toată țara.

Gabriela Băncilă, director ANM, a anunțat vineri dimineață, la comandamentul de iarnă de iarnă convocatd e primarul general, Gabriela Firea, că ninsoarea va înceta în Bucureşti după orele amiezii, iar vântul se va diminua şi nu va mai avea intensificări puternice, ajungând până la maximum 35 de kilometri pe oră.

"Va fi în continuare viscol în Bucureşti, iar vântul va avea o intensitate mai mare la periferie, de 55 de kilometri pe oră. Vizibilitatea, în special la periferie, este temporar diminuată. Ulterior, după-amiază, atât intensificările de vânt, cât şi ninsorile, se vor diminua. Spre seară va înceta ninsoarea, iar vântul va avea maximum 35 de kilometri pe oră. Stratul de zăpadă este mai gros în centru acum, de 25 de centimetri, dar spre amiază, spre seară, vom vorbi despre grosimi cuprinse între 25-35 de centimetri”, a declarat meteorologul ANM Gabriela Băncilă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 - 15, va fi cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
 În cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind  și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60…65 km/h, în special pe litoral.
Vremea se va menține deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

De asemenea, va fi cod portocaliu de viscol, ninsori abundente, vizibilitate scăzută, în interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 - 15, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă  abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Mai există o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece,  în intervalul de valabilitate: 23 martie, orele 15 - 20,  În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând  zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.
Notă: în cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35...45 km/h, spulberând zăpada depusă.
 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea,   ANM