Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Vremea se schimbă RADICAL: Ce anunţă meteorologii 

Vremea se schimbă RADICAL: Ce anunţă meteorologii 

Un articol de: - 09 Mar 2018, 07:47
Eveniment

Temperaturile vor ajunge în următoarele două săptămâni mai ridicate decât este normal în această perioadă.

Astfel, posibilitatea apariţiei precipitaţiilor va fi ridicată, pe arii extinse, pe toată durata intervalului, în majoritatea regiunilor, iar în Moldova dimineţile vor continua să fie geroase.

Cea mai ridicată temperatură va fi înregistrată pe data de 11 martie, deşi acum o săptămână gerul şi viscolul predominau,  informează ANM.

Aşadar, în Banat, se va încălzi, determinând o creştere a mediei temperaturilor până la aproximativ 17...18 grade la final de săptămână. În Crişana, temperatura aerului va creşte treptat, până la 16 grade pe data de 11 martie, interval în care şi minimele nocturne vor creşte de la -9 până la 6...7 grade.

De asemenea, în Transilvania, vremea se va încălzi accentuat în prima săptămână a intervalului de prognoză, astfel încât temperaturilor maxime vor creşte de la 5 la 14 grade în acest interval, iar în Maramureş, prima săptămână a intervalului de prognoză va fi caracterizată de temperaturi în creştere treptată, astfel încât vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Valorile termice diurne, de 5...6 grade la început, vor atinge 10 grade la sfârşit de săptămână. A doua săptămână va fi caracterizată de uşoare variaţii termice, dar în general temperaturile maxime se vor situa între 10 şi 15 grade, iar cele minime între 2 şi 4 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie şi cele mai scăzute în zilele de 13 şi 14 martie.

În Oltenia, în intervalul 08 - 12 martie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pentru această perioadă a anului.

Citeşte mai multe despre:   vreme,   ger,   viscol,   martie