Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment VULTUR PLEȘUV cu plăcuță de identificare din Bulgaria, CĂZUT într-o ogradă din Constanţa!

VULTUR PLEȘUV cu plăcuță de identificare din Bulgaria, CĂZUT într-o ogradă din Constanţa!

Un articol de: B1.ro - 21 Mar 2018, 12:24
VULTUR PLEȘUV cu plăcuță de identificare din Bulgaria, CĂZUT într-o ogradă din Constanţa! Eveniment

Vremea bulversează păsările! Situaţie inedită la Constanţa unde un vultur pleșuv, având două plăcuțe de identificare pe corp, a picat de oboseală în curtera unui localnic din comuna Gârliciu, scrie EVZ.

Pasărea, de peste un metru lungime, se află sub îngrijirea localnicului din Gârliciu, de marţi, când s-a trezit cu ea în curtea acoperită de zăpadă.

După ce a văzut că vulturul avea două plăcuțe de identificare, cu indicativul K4N și două numere de telefon, omul a contactat autoritățile care au luat legătura cu Asociația pentru Protecția Animalelor, Constanța.

Aceştia au luat legătura cu persoana care a răspuns la numărul de telefon găsit pe crotal, şi au descoperit cu uimire că e vorba de o asociație din Bulgaria care se ocupă ce resălbăticirea vulturului pleșuv.

Pasărea nu este rănită, căzând, probabil, din cauza oboselii și a lipsei de hrană. A mâncat tot ce i-a oferit localnicul, pește, salam, carne. Vulturul pleșuv este o păsăre mare, puternică, cu gât golaș și care, de obicei, se hrănește cu hoituri de animale.

Ineditul musafir aerian va fi preluat de voluntarii de mediu și transportat la punctul de frontieră româno-bulgar pentru a fi predată responsabililor bulgari ai proiectului.

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta,   Bulgaria