Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Wikileaks: România, ţinta traficanţilor de carne vie din Costa Rica

Wikileaks: România, ţinta traficanţilor de carne vie din Costa Rica

Un articol de: - 08 Mar 2011, 18:55
Wikileaks: România, ţinta traficanţilor de carne vie din Costa Rica Foto: evz.ro Eveniment
WikiLeaks a dezvăluit unele mesaje diplomatice ce conţin informaţii despre numeroase reţele de trafic de carne vie ce racolează sau răpesc persoane din America de Sud ori Europa de Est, inclusiv din România, ducându-le apoi în Costa Rica, unde prostituţia a fost legalizată.
 
Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, victimele provenind din Rusia, Filipine, România şi Bulgaria, sunt aduse în Costa Rica şi forţate să se prostitueze. Conform misiuni diplomatice americane, ţara este o regiune de tranzit pentru o serie de reţele din Statele Unite, Canada, Nicaragua, Columbia, Republica Dominicană ori Panama.

"Costa Rica este o ţară de tranzit, destinaţie şi, într-o măsură mai mică, de origine pentru traficul internaţional de bărbaţi, femei şi copii. Victimele traficului de persoane sunt supuse exploatării sexuale şi, într-o măsură mai mică, exploatării în muncă", se arată într-un mesaj citat de jurnalul.ro, trimis în 2007 de către oficialii Ambasadei americane în San Jose către Departamentul de Stat American.

Prostituţie pe străzile din Costa Rica


Declaraţiile se repetă într-un mesaj trimis de aceeaşi instituţie un an mai târziu, conform căruia Costa Rica reprezintă “o destinaţie a multor femei aduse din state central şi nord-americane, din Caraibe şi din estul Europei (în principal din Rusia şi România)”.

Citeşte mai multe despre:   Wikileaks,   prostitutie,   trafic de persoane