Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zalău: Activitățile ilegale ale unei firme nu pot fi oprite nici cu plângere penală și ordonanță președințială

Zalău: Activitățile ilegale ale unei firme nu pot fi oprite nici cu plângere penală și ordonanță președințială

Un articol de: - 02 Aug 2012, 10:56
Zalău: Activitățile ilegale ale unei firme nu pot fi oprite nici cu plângere penală și ordonanță președințială Foto: adevarul.ro Eveniment

O firmă din orașul Zalău exploatează de mai multe luni zgura dintr-un depozit al Uzinei Electrice, însă nu are acest drept. Uzina a obținut o ordonanță prezidențiaă de încetare a exploatării, iar Garda de Mediu a făcut plângere penală împotriva firmei, dr aceasta continuă să ia zgură din haldă.

Deși Comisariatul Județean Sălaj al Gărzii Naționale de Mediu a amendat firma respecitvă și a aplicat și sancțiuni complementare de suspendare a activității sale, operatorul economic și-a continuat activitatea, relatează Adevărul. Astfel, Comisariatul a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, ai cărui reprezentanți au confirmat că firma exploata zgura fără a avea autorizație de mediu.

Și Uzina Electrică Zalău se luptă în instanță cu firma aceea, încă din aprilie, când a început exploatarea. Pe 20 iulie a fost emisă o ordonanță președințială care stabilește „încetarea lucrărilor de excavare, manipulare, transport a a deșeurilor de zgură și cenușă de pe terenul în suprafațăde 360.000 mp”. Chiar și așa, firma a continuat exploatarea.

Citeşte mai multe despre:   firma,   plangere penala