Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zeci de containere pline cu deșeuri nereciclabile și periculoase, descoperite în Portul Constanța

Zeci de containere pline cu deșeuri nereciclabile și periculoase, descoperite în Portul Constanța

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Apr 2021, 11:05
Zeci de containere pline cu deșeuri nereciclabile și periculoase, descoperite în Portul Constanța Eveniment

Zeci de containere, pline cu deşeuri nereciclabile și periculoase, au fost descoperite în Portul Constanţa la verificările făcute de Garda de Coastă. Acestea era încărcate în două transporturi, aduse din Germania și au fost desigilate în prezenţa comisarilor de la Garda de mediu. 

Deși transportul era trecute în documente ca materiale reciclabile din plastic şi cauciuc, containerele erau pline cu echipamente electronice şi electrocasnice tocate, deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).

Controlul a avut loc în 7 aprilie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au efectuat controlul fizic unui număr de cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanţa Sud Agigea, potrivit adevărul.ro. 

Poliţia de Frontieră a anunţat că în urma unor activităţi informative desfăşurate de poliţiştii Gărzii de Coastă, au fost identificate două societăţi comerciale, una de pe raza judeţului Prahova, iar alta din municipiului Bucureşti, care efectuau activităţi de import ilegal de deşeuri în România.
Cazul este acum cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Containerelor nu le-a fost permisă intrarea pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.
În continuarea cercetărilor au mai fost identificate 50 containere, aflate în terminalul portului Constanţa Sud Agigea, precum şi alte 15 containere ce vor fi descărcate în cursul zilei de joi, 8 aprilie. 
 

Citeşte mai multe despre:   deseuri periculoase ,   Portul Constanta,   containere ,   Germania