Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zeci de oameni protestează la Roșia Montană: Localnicii cer aprobarea proiectului pentru a avea locuri de muncă (VIDEO)

Zeci de oameni protestează la Roșia Montană: Localnicii cer aprobarea proiectului pentru a avea locuri de muncă (VIDEO)

Un articol de: - 10 Sep 2013, 11:19
Zeci de oameni protestează la Roșia Montană: Localnicii cer aprobarea proiectului pentru a avea locuri de muncă (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Liderul Sindicatului ''Viitorul Mineritului'' i-a trimis o scrisoare deschisă lui Crin Antonescu, după ce liderul PNL a declarat că se opune proiectului Roşia Montană.

Cristian Albu îi cere preşedintelui Senatului să nu condamne la moarte peste 100.000 de oameni din Apuseni. De asemenea, acesta le mai cere liberalilor să nu cedeze la presiunea străzii.

Zeci de persoane protestează marți dimineață la Roșia Montană. Aceștia cer aprobarea proiectului de minerit în zonă, pentru a avea un loc de muncă.

Oamenii spun că sunt dezamăgiți de clasa politică și așteaptă aceste locuri de muncă promise ani la rândul, altfel spun că singura soluție le rămâne plecarea în străinătate în masă.

La rândul său şi primarul localităţii Abrud din Alba îi invită pe politicieni şi manifestanţi să meargă în Roşia Montană.

Şi nu numai locuitorii din zona Roşia Montană susţin începerea mineritului în zonă, două treimi dintre români doresc investiţii care creează locuri de muncă în minerit.

Este rezultatul unui sondaj naţional realizat de CSCI. Din totalul celor intervievaţi, peste 67% au răspuns că sunt de acord cu investiţiile în minerit, chiar dacă apar proteste ecologice, în timp ce 69 de procente susţin investiţiile pentru exploatarea de noi zacaminte de petrol si gaze, chiar dacă apar riscuri de mediu.

Mai mult, 4 români din 5 sunt de acord cu dezbaterea în Parlament a deciziei privind proiectul Roşia Montană. Sondajul a fost realizat în perioada 6-7 septebmrie, la nivel naţional pe un eşantion de 1100 de persoane şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3,1%.

Zeci de oameni protestează la Roșia Montană
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Rosia Montana,   proteste,   locuri de munca