Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Zeci de personalităţi semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican (VIDEO)

Zeci de personalităţi semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Iun 2016, 15:15
Zeci de personalităţi semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican (VIDEO) Eveniment

Revoltă în jurul Casei Regale. Zeci de personalităţi, printre care jurnaliști şi academicieni, semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican, informează B1 TV. Textul petiţiei critică dur PSD, ca principal partid care a susţinut iniţiativa, şi cere Casei Regale să se ţină departe de "acest dar otrăvit".

Zeci de personalităţi, printre care Doina Cornea, academicianul Alexandru Zub şi istoricul Marius Oprea, semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în cadrul regimului republican. Social-democrații sunt luați în colimator de semnatari, potrivit cărora "scenariul pus la cale de principala forță politică din țară ar fi menit să anihileze pentru totdeauna Monarhia”.

”Ne manifestăm deschis îngrijorarea față de acțiunea Partidului Social Democrat de a da o nouă lovitură Coroanei, asimilând-o unei instituții republicane. Tentativa actuală a partidului se înscrie în continuarea acelorași demersuri aplicate din 1990 Regelui Mihai, când a fost, nu o dată, împiedicat să revină în Țară, prin acțiuni de sorginte sovietică. Ce alt argument mai solid pentru demonstrarea faptului că instituționalizarea Casei Regale înseamnă legitimarea abdicării forțate și ilegale a Regelui Mihai la 30 decembrie 1947?! Bunele intenții față de Monarhie, ale PSD-ului și ale oricărui alt partid politic, pot fi probate prin trei gesturi prealabile: Declararea zilei de 10 Mai ca zi națională, revenirea la drapelul național cu stema în forma votată de parlament în 1922 si Revizuirea Constituției cu eliminarea aliniatului 3 din art. 152", se arată în textul petiției.ESTE CEL MAI NOU CUPLU DIN ROMÂNIA: SURPRIZĂ URIAŞĂ PENTRU TOŢI CEI CARE ÎI ÎNDRĂGESC! IATĂ PRIMELE IMAGINI!

Zeci de personalităţi semnează o petiţie împotriva proiectului de lege care ar face din Casa Regală o instituţie publică în interiorul regimului republican

Semnatarii continuă criticile la adresa social-democraților și susțin că singura schimbare de care are nevoie acum România este revenirea la monarhia constituțională.

”Prin formule juridico-administrative, care nu sunt decât expresia mascată a unei tranzacții de cumpărare, asistăm la încercarea principalului partid politic din România de a compromite nu doar Statutul Coroanei, ci toată jertfa Regelui Mihai în anii exilului. Avem speranța că Alteța Sa Regală, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, va ține departe acest dar otrăvit. Solicităm Președintelui României, Guvernului, și, nu numai PSD-ului, ci și tuturor partidelor politice implicate în această "instituţionalizare republicană" a Casei Regale să păstreze limitele decenței și respectului pentru ceea ce a însemnat și înseamnă Regele Mihai şi să înceteze demersurile anunțate public."

 

Citeşte mai multe despre:   Casa Regala,   petitie,   PSD